COLTRE: “Under the Influence”

REISSUE

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Dying Victims
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31 Ιουλίου 2020

Οι Coltre “σφυρηλατήθηκαν” στο Λονδίνο από τους κιθαρίστες Daniel Sweed και Marco Stamigna τον Μάιο του 2019. Συναντήθηκαν σε μία συναυλία των Midnight και αποφάσισαν να σχηματίσουν μία μπάντα εμπνευσμένη από το NWOBHM. Ξεκίνησαν πρόβες και από τις αρχές του 2020 είχαν ηχογραφήσει το EP “Under the Influence”, με τέσσερα τραγούδια για να κυκλοφορήσει εγκαίρως για την πρώτη τους συναυλία με τους Witchtower. Από αυτή την εμφάνισή “τους τσίμπησε” η Dying Victims, η οποία επανακυκλοφορεί το “Under The Influence” με ένα τραγούδι παραπάνω.

Το εναρκτήριο “Crimson Killer” με την γυναικεία κραυγή στην αρχή σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα του δίσκου, με τα μάγκικα riffs και την “αλήτικη” φωνή του Marco Stamigna να χαρακτηρίζουν το κομμάτι που χρωστάει πολλά σε Maiden εποχής Paul Di Anno. Ίδιο στυλ αλλά ακόμα καλύτερο και πιο δουλεμένο σαν κομμάτι το “Fight”. Τα επόμενα δύο τραγούδια τα “Lambs to the Slaughter” και “Plague Doctor” είναι ελαφρώς διαφορετικά, μεγαλύτερης διάρκειας, 7.50 και 9.50 λεπτά αντίστοιχα, πιο επικά και με πιο “σοβαρή” ατμόσφαιρα. Το “Lambs to the Slaughter” έχει την τύχη να έχει ένα φανταστικό κεντρικό riff που δεν χορταίνεις να το ακούς και συνοδεύεται με αλλεπάλληλους “κιθαριστικούς οργασμούς”.

Το καλπάζον “Plague Doctor” διαθέτει ένα πολύ ωραίο ρεφραίν και παρόλη τη μεγάλη διάρκεια κρατάει το ενδιαφέρον με τις συνεχείς εναλλαγές ρυθμού και μικρά solos τοποθετημένα σωστά μέσα στη σύνθεση. Τελευταίο είναι το instrumental κομμάτι “On the Edge of the Abyss”, με καλό ρυθμό που θα μπορούσε να είναι λίγο πιο σύντομο, αλλά και πάλι είναι μία ευχάριστη σύνθεση. Η παραγωγή βγάζει το ζητούμενο παλιομοδίτικο ήχο χωρίς να χαντακώνει τις συνθέσεις, με όλα τα όργανα να ακούγονται πεντακάθαρα. Οι δυο κιθαρίστες Daniel και Marco είναι από τα καλύτερα κιθαριστικά δίδυμα που έχω ακούσει τελευταία, ο μπασίστας Max Schreck “μοιράζει πόνο” και έτσι και βρουν και ένα καλό drummer θα είναι ασταμάτητοι. Επίσης, ο Marco στα φωνητικά κάνει καλή δουλειά παρόλο που τεχνικά δεν είναι ο καλύτερος τραγουδιστής, αλλά αυτό το έλλειμμα αναπληρώνεται με το πάθος που βγάζει.

Το “Under the Influence” είναι από τις καλύτερες νέες προσπάθειες που έχω ακούσει τελευταία και όσοι γουστάρετε νέα συγκροτήματα όπως Infidel, Amulet και Night Demon, θα ικανοποιηθείτε στο μέγιστο. Αν συνεχίσουν έτσι, το μέλλον τους ανήκει.

Facebook: https://www.facebook.com/Coltre.Uk/

581

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.