COFFIN CURSE: “Ceased To Be”

Επειδή το καλό πράγμα αργεί να γίνει οι Χιλιανοί Coffin Curse δεν βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Ενεργοί απ το 2012 και μόλις φέτος μας προσφέρουν το πρώτο τους πόνημα που φέρει τον τίτλο “Ceased To Be”. Από, το όνομα της μπάντας, τον τίτλο του δίσκου και το εξώφυλλο έχετε όλοι υποψιαστεί ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια death metal κυκλοφορία. Το ευχάριστο είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά που παντρεύει πανέμορφα τις παλιομοδίτικες επιρροές της μπάντας με μια μοντέρνα αισθητική.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα αναγνωρίζεις ότι οι Morbid Angel έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον ήχο και τον τρόπο σύνθεσης των Coffin Curse. Και μόνο κακό δεν είναι αυτό καθώς οι νοτιοαμερικάνοι φροντίζουν να φτύνουν πανέξυπνα riffs και να τα εναλλάσσουν με τρόπο που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή καθ όλη τη διάρκεια του “Ceased To Be”. Όσο προχωράει μάλιστα η ακρόαση παρατηρούμε ότι δεν λείπουν thrash metal επιρροές και ένας αστείρευτος πλουραλισμός σε ιδέες και ενορχήστρωση των συνθέσεων.

Οι Coffin Curse δεν παίζουν brutal μουσική για να το παίξουν σκληροί και για να εντυπωσιάσουν. Οι συνθέσεις είναι προσεγμένες και καταφέρνουν να είναι φουλ επιθετικές χωρίς να γίνεται ένας επιτηδευμένος αχταρμάς. Δεν μασάνε να ρίξουν τις ταχύτητες και δεν φοβούνται να καφριλιάσουν από την μία και να επιδιώξουν την άρτια τεχνική τους κατάρτιση από την άλλη. Για τις οχτώ συνθέσεις του “Ceased To Be” θα μπορούσε να γραφτεί μια μίνι ξεχωριστή ιστορία αλλά αυτό είναι κάτι που ο κάθε ακροατής θα πράξει ακούγοντας ξανά και ξανά τον δίσκο.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε αυτή την δυάδα που κυκλοφορεί ένα εξαιρετικό δίσκο με στοιχεία που οι λάτρεις του πατροπαράδοτου death metal θα λατρέψουν. Θέλετε τρεμουλιαστά riffs, χαμηλές ταχύτητες, επιθετικές εξάρσεις, πολύπλοκες ενορχηστρώσεις, καφρίλα, σαπίλα, εξυπνάδα, οι Coffin Curse τα συμπυκνώνουν όλα στο “Ceased To Be” και προσφέρουν έναν δίσκο που αρχικά θα εκτιμήσετε και σιγά σιγά ίσως τον λατρέψετε κιόλας.

527

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.