CADAVER: “Edder & Bile”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Nuclear Blast
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Νοεμβρίου 2020

Θα είδατε όλοι φαντάζομαι πάνω από 100 φορές το γκολ του αιώνα, του μεγάλου εκλιπόντα του 2020, Diego Armando Maradona (δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, κοντοπίθαρε μάγε)! Τότε, θα κατανοήσετε πως νιώθω σαν έναν από εκείνους του Άγγλους αμυντικούς (διαλέξετε εσείς ποιον), που πήγαν αλλού εκείνοι και αλλού η μπάλα.

*Αλευρόπουλος MODE OFF* Τον περασμένο Μάιο, έπεσε στα χέρια μου, η πρώτη (μετά από 16 χρόνια) κυκλοφορία των Νορβηγών Cadaver, με τίτλο “D.G.A.F” (review), την οποία άκουσα με περίσσιο ενδιαφέρον και μου γεννήθηκαν αρκετά μεγάλες προσδοκίες. Όμως, ο κύριος Anders Odden (μπασίστας των Satyricon την τελευταία δεκαετία), ντριμπλάροντας με ταπεραμέντο Αργεντινού ζογκλέρ, κλώτσησε βίαια στα δίχτυα των χαμηλών (όπως αποδείχτηκαν) μου προσδοκιών. Ό,τι και να περίμενα, ήταν λίγο μπροστά σε κείνο που τελικά, με μίσος εισέβαλε στις ακουστικές μου οδούς.

Με παραγωγή που κοιτά με λαιμαργία στο μέλλον, οι Cadaver μπλέκουν αρκετά και το black metal φόντο του ηγέτη τους, με τέτοιον τρόπο που δημιουργεί εξαιρετική ποικιλία και το “Edder & Bile” γίνεται απαραίτητο για την ψυχολογική μας επιβίωση. Riffs που άλλοτε παίζουν ένα-δυο (φύγε, είπα, Αλευρόπουλε) με το Νορβηγικό μουσικό παρελθόν, άλλοτε με την πρώιμη κάβλα των μετά-grind Carcass και τύμπανα…άστο καλύτερα, τι να περιγράφω, ρεζίλι θα γίνω με το φτωχό μου λεξιλόγιο. Ο τεράστιος κύριος Dirk Verbeuren κινείται άνετα μεταξύ επιβλητικών αργών ρυθμών και εξουθενωτικών blast beats, ενώ παράλληλα δεν καταλαβαίνεις πότε έγινε το γύρισμα.

Όσοι ασχολείστε αποκλειστικά με το death metal, να ξέρετε έχετε τη συμπόνια μου φέτος! Δεν ξέρω που σκατά θα βρείτε τα λεφτά για να αποκτήσετε μόνο τα απαραίτητα για το ιδίωμα, αλλά έχετε την ευχή μου. Σε αυτό το σημείο, να τονίσω πως δεν είναι τυχαία η φωνητική συμμετοχή των Kam Lee (MASSACRE) και Jeff Becerra (POSSESSED). Η ομάδα έχει και βάθος πάγκου! (ακόμα εδώ είναι αυτός ο Αλευροτέτοιος;).

Αν πάλι, είστε λίγο από όλα, στην ακραία metal, νομίζω πως πρέπει να το βάλετε στη λίστα και αυτό. Το “Edder & Bile” τελικά, είναι ένα κόσμημα που θα πρέπει να φυλάσσεται σε θυρίδα, υπερασφαλούς τράπεζας, αφού πάνω του υπάρχουν αρκετές διαφορετικές τεχνοτροπίες που έχει σμιλεύσει με τα χεράκια του ο δαίμονας του εξωφύλλου. Κάτι τέτοιο νόμιζα, θα έρθει να με πάρει αν δεν έτρωγα το φαγητό μου, όταν ήμουν μικρός…

ΤΙ ΤΟP 20, ΤΟ ΚΕΡΑΤΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ; ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΧΩΡΕΣΩ ΟΛΑ;;;;;;

Facebook: https://www.facebook.com/cadavertheband/
Instagram: https://www.instagram.com/cadavertheband/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3jXKuyWNGa8hUPsnrblyl7

636

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.