BRIMSTONE COVEN: “The Woes Of A Mortal Earth”

ALBUM

Είδος: Heavy rock
Δισκογραφική: Ripple Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 21 Αυγούστου 2020

Οι Brimstone Coven, είναι μία μπάντα που γαλουχήθηκε υπό τους ήχους του κλασικού και occult rock από τη στιγμή της σύστασής της το 2011 έως και σήμερα και η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε, πότε λίγο και πότε περισσότερο, να πετύχει αυτό που έθεσε ως ηχητική στροφή στα τρία albums της. Η νέα δισκογραφική της προσπάθεια με τίτλο “The Woes Of A Mortal Earth”, έρχεται για να ταράξει τα γνωστά μέχρι τώρα δρώμενα του group και να αφήσει ίσως τη πιο “γλυκιά” και συνάμα πιο dark rock αίσθηση για τους Αμερικανούς heavy rockers.

Γνωρίζοντας ότι η μπάντα αρέσκεται σε θρυλικές μορφές του κλασικού rock ήχου όπως οι Coven, Deep Purple και ολίγον από Alice In Chains, μάλλον έμοιαζε σαν ανοιχτό βιβλίο το περιεχόμενο των μουσικών ιδεών τους και κατ’ επέκταση των δίσκων τους. Αυτό που ίσως φαντάζει διαφορετικό και αξίζει να ακουστεί, είναι το heavy του χαρακτήρος τους και αυτή η “χίπικη”, ανέμελη διάθεση και νοοτροπία στο ύφος των κομματιών που θυμίζει έντονα εποχές ‘70s και αρχές ‘80s όταν το rock “χτύπησε” σαν κεραυνός εν αιθρία ολόκληρο το μουσικό σύμπαν. Και από τη στιγμή που αυτό που κρίνει το μέλλον είναι οι στέρεες βάσεις, οι Brimstone Coven δεν είχαν παρά να ακολουθήσουν τη “συμβουλή” των προγόνων τους, να την εξελίξουν στο βαθμό που επιθυμούσαν οι ίδιοι και να ανοίξουν τα φτερά τους για νέες περιπέτειες. Νομίζω ότι το “The Woes Of A Mortal Earth”, δε μπορεί παρά να γεμίζει ικανοποίηση όχι μόνο τους ίδιους τους δημιουργούς του αλλά και όλους αυτούς που συνετέλεσαν ως επιρροές.

Το “The Woes Of A Mortal Earth”, έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει από τις προηγούμενες δουλειές των Αμερικανών heavy rockers. Ναι είναι στα χνάρια του σύγχρονου heavy rock ήχου, ναι έχει αυτή τη χίπικη rock διάθεση των δημιουργών του, σίγουρα όμως διαφέρει ως προς τη dark αίσθηση που οι Brimstone Coven πρόσθεσαν στη μουσική “φαρέτρα” τους. Το album, βγάζει μια ανεμελιά, μία χαίστικη διάθεση ενώ ταυτόχρονα σου χαρίζει και κάποιες “σκοτεινές” στιγμές με το αποτέλεσμα να είναι πέρα για πέρα αληθινό, της εποχής που ζούμε, των στιγμών που περνούν από μπροστά μας. Δε νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι, καθώς το κάθε ένα έχει το δικό του ρόλο μέσα σε αυτό το δίσκο. Η ανεμελιά των “The Inferno”, “The Darker Half” και “Secrets Of The Earth”, κοντράρει την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των “When The World Is Gone”, “Live With A Ghost” και “The Song Of Whippoorwill” αφήνοντας σου βαθιά τα σημάδια αυτής της σύγκρουσης.

Και αν είναι κάτι που εντυπωσιάζει στο νέο δίσκο, μάλλον αυτό έχει να κάνει με τα riffs και τα solos. Οι Brimstone Coven, έχουν ξεφύγει από την παραδοσιακή σταθερά των heavy rock σχημάτων με τα θορυβώδη, ογκώδη riffs και solos και έχουν καταφέρει καίριο πλήγμα στη διαφορετικότητα του album ιδιαίτερα με τα heavy metal-ικά solos, καθαρά και καλοπαιγμένα, σαν αυτά που μας τράβηξαν την προσοχή σε αυτή τη μουσική. Θυμίζουν σίγουρα εποχές ‘80s, τότε που το heavy metal έθεσε τις βάσεις της επιτυχίας και διαχρονικότητας του.

Εάν πραγματικά γουστάρεις το heavy rock αλλά έχεις μπουχτίσει από τα ίδια και τα ίδια, τότε οι Brimstone Coven και το “The Woes Of A Mortal Earth” είναι αυτό το κάτι διαφορετικό που ψάχνεις. Η ισορροπία του μεταξύ ψυχεδέλειας και στυγνής πραγματικότητας, είναι αυτό που κάνει το album εθιστικό ενώ οι μουσικές εκπλήξεις έχουν το ρόλο του highlight του δίσκου. Από τις πολύ καλές επιλογές, για τους λάτρεις του είδους.

Facebook: https://www.facebook.com/brimstonecoven/

477

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.