BPMD: Λεπτομέρειες για το debut album του supergroup των Bobby ‘Blitz’ Ellsworth, Mike Portnoy, Phil Demmel και Mark Menghi

NEWS

This Metal Allegiance photo was taken with the NIKON Z 7 on Thursday Jan. 16, 2020 in the House of Blues section of Anaheim, California. © 2020 (Photo by Scott Diussa)

BPMD είναι το όνομα του νέου heavy metal supergroup που σχημάτισαν ο τραγουδιστής Bobby ‘Blitz’ Ellsworth (Overkill), ο ντράμερ Mike Portnoy (The Winery Dogs, Sons of Apollo), ο κιθαρίστας Phil Demmel (Vio-lence, ex-Machine Head) και ο μπασίστας Mark Menghi (Metal Allegiance).

Η τετράδα μάλιστα θα κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ στις 12 Ιουνίου μέσω της Napalm Records με τίτλο “American Made”. Τη μίξη και το mastering έχει αναλάβει ο Mark Lewis, γνωστός από τη δουλειά του με τους Metal Allegiance αλλά και με άλλες μπάντες όπως οι Devildriver και οι Trivium.

Πρόκειται για 10 κομμάτια φόρο τιμής σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής μας. Η εμπειρία και ο ενθουσιασμός των δημιουργών του άλμπουμ αντικατοπτρίζεται στο πρώτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

Το βίντεο είναι για το τραγούδι “Toys In The Attic” των hard rock θρύλων Aerosmith. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Victor Borachuk της JupiterReturn, ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια και τα motion designs είναι των Natália Tanus και Leonardo Gill.

Η tracklist του “American Made”:
Wang Dang Sweet Poontang (Ted Nugent cover)
Toys In The Attic (Aerosmith cover)
Evil (Cactus cover)
Beer Drinkers & Hell Raisers (ZZ Top cover)
Saturday Night Special (Lynyrd Skynyrd cover)
Tattoo Vampire (Blue Öyster Cult cover)
D.O.A. (Bloodrock cover)
Walk Away (The James Gang cover)
Never In My Life (Mountain cover)
We’re An American Band (Grand Funk Railroad cover)

Official website: https://www.bpmdmusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/BPMDofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/bpmdofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCQjiKVtFjizPt75R1C3jWUA/

253