BOOM DOX: “Dead Nation”

ALBUM

Είδος: Rep metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Ιουνίου 2021

Να και ένα άκουσμα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. Ο λόγος για το debut των Αθηναίων Boom Dox που ακολουθούν ένα μονοπάτι που ναι μεν είναι δημοφιλές στο ακροατήριο αλλά όχι και τόσο στους κόλπους των μουσικών. Ποιό είναι αυτό;

Οι ίδιοι ονομάζουν το είδος τους rap metal και συμφωνώ απολύτως και στους δυο όρους. Είναι rap φωνητικώς και metal ως προς τη μουσική. Συγγενεύουν με τους Body Count (άλλωστε συμμετέχει και ο Vincent Price στο single “Guns Blazing”) και με τους Rage Against The Machine (αρκετά) και οι οδοί που ακολουθούν είναι groovy και “ορθόδοξα” μεταλλικές, στο στυλ των Suicidal Tendencies. Ένα πολύ καλά φιλτραρισμένο μείγμα.

Πολύ ωραία δομικά riffs από τον Nickal, ενθοuσιώδες ρυθμικό υπόβαθρο από τους Dr V (μπάσο) και Dino George (drums – επίσης στους Nightrage) ενώ τα φωνητικά του Mr.Sharp μεταφέρουν άψογα το πνεύμα των συνθέσεων.

Όλα τα κομμάτια είναι πολύ καλά και δεν έχουν ποιοτικές διαφορές και κυρίαρχο στοιχείο είναι η ψυχαγωγική πτυχή τους. Κομμάτια όπως το προαναφερθέν “Guns Blazing”, το γαμάτο “Hit n’ Run”, το θαυμάσιο “Death from Above” θα κάνουν το κεφάλι του ακροατή να ανεβοκατέβει με άνεση. Μουσική που σε ένα rock μπαράκι θα ικανοποιούσε απολύτως τους θαμώνες του και θα ήταν καταλυτική για χειμαρρώδη κατανάλωση μπύρας. Εν ολίγοις, πατάς play και παρτάρεις εγγυημένα.

Το “Dead Nation” μου άρεσε πολύ. Είναι metal, παρουσιάζει μια μπάντα με εφηβική ζωντάνια, εμπεριέχει καλοπαιγμένο υλικό και δείχνει άκρως επαγγελματικό (τα συγχαρητήριά μου για το καταπληκτικό artwork). Τελειώνοντας να προσθέσω την προσωπική μου σκέψη κατά τις ακροάσεις του album των Boom Dox: Μιθριδάτες και κολοκύθια τούμπανα. Αυτά.

Facebook: https://www.facebook.com/BoomDoxband
Official website: http://www.boomdox.gr/

890

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.