BONZAI: Κυκλοφορεί το ντεμπούτο τους σε φυσική μορφή

NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι 2015. Οι ελληνικές stoner μπάντες έχουν πάρει πάνω τους τη λεγόμενη αναγέννηση του «ελληνικού αγγλόφωνου rocκ» σε μια κοινωνία που επηρεάζεται αρνητικά από την κρίση. Το εξωτερικό μαθαίνει, μοιράζεται και πορώνεται. Οι πρώτες διεθνείς περιοδείες είναι πραγματικότητα για αυτές τις μπάντες. Και τα labels αναζητούν συνέχεια το next big thing, το οποίο μοιάζει έτοιμο να σκάσει κάθε εβδομάδα. Μέσα σε αυτό το κλίμα ξεκινούν τη μουσική τους πορεία οι Bonzai, μια τετραμελής μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Μία μπάντα που έθεσε από νωρίς ψηλά τον πήχη και αποφάσισε να καβαλήσει το κύμα της ελληνικής stoner πάνω στην πιο κρίσιμη καμπή του.

Η μουσική των Bonzai δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η τετράδα ξέρει πολύ καλά πώς να στήνει καθαρόαιμες stoner μελωδίες, συνδυάζοντας την ένταση και τη δυναμικότητα με την ψυχεδέλεια και τη «βρωμιά». Οι desert κιθάρες, τα punchy τύμπανα και τα χαρακτηριστικά φωνητικά δεν αφήνουν περιθώρια λάθους: εδώ έχουμε να κάνουμε με μία to the point μπάντα, που δείχνει από την πρώτη ώρα πού πατάει και ποιο είδος υπηρετεί.

Η αφοσίωση και το ταλέντο της σύντομα την έφεραν σε επαφή με σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως οι Nightstalker, ο Brant Bjork (USA), οι Planet of Zeus, οι Sasquatch (USA), οι Kalamata (DE) και οι Halocraft.

Το Φεβρουάριο του 2019 οι Bonzai κυκλοφόρησαν ψηφιακά το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Seeds to Roots.
Προσπερνώντας την ξεκάθαρη αναφορά του τίτλου στο όνομα της μπάντας, ερχόμαστε σε επαφή με έναν «γεμάτο» δίσκο, έτοιμο να μας χαρίσει ένα πενηντάλεπτο αγνού rock n’ roll.

Οι Bonzai δεν φοβούνται να δείξουν τις επιρροές τους, δεν φοβούνται, όμως, και να τις συναγωνιστούν στα ίσια από άποψη δημιουργικότητας και έμπνευσης.

Έχοντας γίνει σημείο αναφοράς για τους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους της stoner, το Seeds to Roots κυκλοφορεί τώρα για πρώτη φορά σε φυσική μορφή από την Made of Stone Recordings. Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο και πάλι σε φυσική μορφή, όμως έρχεται και σε limited εκδόσεις βινυλίου και κασέτας.

Κάντε την παραγγελία σας τώρα στα δισκοπωλεία ή στο Bandcamp και αναβιώστε ξανά το stoner… στις ρίζες του: https://madeofstonerecordings.bandcamp.com/album/bonzai-seeds-to-roots

Οι Bonzai είναι:
Giannis Omp – Φωνή/κιθάρα
Dmitri Parisis – Κιθάρα
Matthew Οmp – Μπάσο
Nicko Ridi – Ντραμς

https://www.facebook.com/bonzaiofficialband/

250