BODY COUNT: “Carnivore”

ALBUM

Είδος: Crossover Thrash/ Rap metal
Δισκογραφική εταιρία: Century Media
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Μαρτίου 2020

Για να μην κουραζόμαστε, ο Ice-T είχε περιγράψει από μόνος του το τι παίζεται από τους Body Count στο “Bloodlust”, για αυτό θα αυτοκουοταριστώ από την κριτική του album. “Μέσα σε άλλα εξηγεί πως ήθελε να κάνει τον κόσμο να χτυπιέται ακούγοντας hip-hop, συνδυάζοντας το doom των Black Sabbath, τον rap ήχο των Suicidal Tendencies και την σκληράδα των αγαπημένων του Slayer.” Νομίζω εκείνα τα λόγια του ίδιου του καλλιτέχνη περιγράφει με ακρίβεια τον ήχο των Body Count.

Δυο χρόνια έχουν περάσει και ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου το “This is why we ride” και όλος ανυπομονησία έβαλα να ακούσω το έβδομο πόνημα της μπάντας για να κουνηθώ με την ασύγκριτη γκρούβα τους. Ο κοινωνικός προβληματισμός υπάρχει και πάλι στον στίχο, με το άπληστο σαρκοβόρο ον που λέγεται άνθρωπος, εξ ου και ο τίτλος “Carnivore”, να βρίσκεται στο επίκεντρο στο ομώνυμο κομμάτι και φυσικά, η αστυνομία έχει πάντα θέση στην καρδιά του Αμερικανού rapper.

“They shoot first and ask questions last” μας λένε στο “Point the finger” στο οποίο συμμετέχει ο Riley Gale των thrashers Powertrip και το album παίρνει φωτιά με τη χιτάρα του album, “Bum-Rush”. Με την κατάληψη ενός τηλεοπτικού σταθμού στο video clip είναι ξεκάθαρο πως ο Τ επιτίθεται στα ΜΜΕ και οι BC θα έχουν σίγουρα και πάλι θέση στην εικοσάδα μου. Παραγωγή που σπάει καρύδια από τον Will Putney, εξαιρετικά riffs και solos, μοναδικά στιβαρό rhythm section και τον καλύτερο τρόπο να συνδυάζεις rapping ΑΑ’ ποιότητας με thrash metal.

Οι Body Count συνεχίζουν ένα όμορφο μοτίβο που τους θέλει να διασκευάζουν κάποιασημαντική για αυτούς μπάντα, με τους Mötorhead να έχουν την τιμιτική τους αυτή τη φορά, μέσω του “Ace of Spades”. O Jamey Jasta (Hatebreed) δανείζει και πάλι τη φωνή του όπως κάποτε στο “Manslaughter” album, δημιουργώντας ένα ακόμη highlight του δίσκου, το “Another Level”. Το “Colors“ είναι η Body Count έκδοση του soundtrack της ομώνυμης ταινίας, με πρωταγωνιστές τους Sean Penn και Robert Duvall. Εξαιρετική δουλειά και σε αυτό, που δίνει νέα πνοή στους στίχους του Ice-T, 30 χρόνια μετά. Το “No Remorse” έρχεται μυρίζοντας εκδίκηση, ενώ το “When I’m Gone“ είναι αφιερωμένο στον rapper Nipsey Hustle, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019 και στο κομμάτι συμμετέχει η Amy Lee των Evanescence. Στο “Thee Critical Beatdown” ο Τ βγάζει όλον του τον θυμό και τελειώνει με το “Hate is Real” όπου στυλιτεύει τον ρατσισμό. Αν αγοράσεις όμως, την deluxe έκδοση θα ακούσεις την αναδιαμόρφωση του τραγουδιου “6 in the morning” που λέγεται πως ήταν ο “νονός” του gangsta rap.

Οι Body Count συνεχίζουν να είναι σε σιχαμερά καλή φόρμα και έχουν πλέον ξαναριζώσει στα σπλάχνα μας, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλά. Να μας ξεσηκώνουν!

Το “Carnivore” σου σκίζει τις σάρκες και σου μεταδίδει τη λύσσα του, για την οποία δεν υπάρχει εμβόλιο!

Official Website: www.bodycountband.com
Facebook: facebook.com/bodycountofficial
Twitter: twitter.com/FINALLEVEL
Instagram: instagram.com/bodycountofficial

1063

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.