BLACK STONE MACHINE: Το πρώτο video από το ντεμπούτο album

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Aθηναίοι Black Stone Machine είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε το 2019 και από τότε κυκλοφόρησαν 2 EP καθώς και το Debut album τους με τίτλο “Crossroads” πριν από περίπου 1 μήνα μέσω της Ikaros Records.

Την 1Η Νοεμβρίου το συγκρότημα κυκλοφόρησε κα το πρώτο του βίντεο για το κομμάτι “No Backup Plan”.

Recorded at Feedback Sound Studios
Sound Engineering and Mixing by Dimitris Tsakmakis (Dime ST)
Produced by Someone Shaved My Ass Productions
Composed by Black Stone Machine
Mastering at Sweet Spot Studios
Artwork,Layout by Daniel Goudelis

Ποιοι είναι οι Black Stone Machine;
Οι Black Stone Machine είναι μια Αθηναϊκή μπάντα που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τους Alex (κιθάρες / φωνητικά), Nick (drums), George (κιθάρες /back vocals) και Mike (μπάσο).

Το πρώτο single με τίτλο “Black Stone Machine” ηχογραφήθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα ύπαρξης της μπάντας στα Feedback Sound Studios με τον Dime St (DARK NOVA, MEMORAIN, DREAM DEVOID) στην θέση του ηχολήπτη.

Το εν λόγω EP, περιέχοντας δυο κομμάτια (το ομώνυμο αλλά και το “Bounty Hunter”), κυκλοφόρησε στις 16/06/2019, ενώ το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον BewildBrother (Planet Of Zeus, 1000 Mods κ.α.)

Η μουσική των Black Stone Machine είναι μια δυναμική μίξη ανάμεσα στην heavy rock / metal και στην μελωδία των blues / country rock. Καταφέρνει να συνδυάσει αρκετά είδη του μουσικού φάσματος δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα αρκετά πρωτότυπο αποτέλεσμα.

Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 8/6/2019 και ακολούθησαν lives σε Βόλο, Λάρισα και Αθήνα.

Πληροφορίες για το debut album
Τον Νοέμβριο του 2019 η μπάντα μπήκε στο στούντιο, αυτή τη φορά για την ηχογράφηση του πρώτου της ολοκληρωμένου δίσκου.

Μετά από 5 εξαντλητικούς μήνες ηχογραφήσεων, ο πρώτος δίσκος είναι έτοιμος με 12 καινούργια κομμάτια και συμμετοχές διαφόρων ονομάτων της ελληνικής σκηνής, μέλη από μπάντες όπως Αργύρης Γαλιατσάτος (Nightstalker), Θανάσης Τιμπλαλέξης (Dendrites), Νώντας Εμμανουήλ (Rusty Bones) και ο Obel (Building Chaos).

Η παραγωγή έγινε από την μπάντα και τον Dime St (ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τη μίξη) στο Feedback Studio ενώ το mastering έγινε από τον στα Sweet spot studios. Tο artwork είναι μια δημιουργία του Danny Γουδέλη (Superpuma).

Το πρώτο single με τίτλο “House Of Lies” κυκλοφόρησε στις 29/06/2020 από την Someone Shaved My Ass Productions.

227