BLACK STONE MACHINE: “Crossroads”

ALBUM

Είδος: Heavy rock
Δισκογραφική: Ikaros Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Σεπτεμβρίου 2020

Άλλο ένα νέο σχήμα με έδρα την Αθήνα ντεμπουτάρει και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Πρόκειται για τους Black Stone Machine οι οποίοι ίσως και να σε αποπροσατολίσει το όνομά τους μιας και η σχέση τους με το stoner είναι από ελάχιστη εώς μηδαμινή. Θα έλεγα ότι κύριες επιρροές της μουσικής τους στο “Crossroads” είναι οι μεγάλοι Motorhead και ειδικότερα της mid to late 80’s περιόδου αυτών όπως και οι Black Label Society (κάθε εποχής).

Heavy rock ‘n’ roll λοιπόν με εξαιρετικές ξεσηκωτικές riffοσειρές και country ακορντολογία στα intros από τους Alex και George που θα έκαναν τους Phil Campbell και Eddie Clark να τους βγάλουν το καπέλο, συμπαγές ρυθμικό δίδυμο από τους Nick (drums) και Mike (μπάσο) ενώ ο Alex που έχει αναλάβει και τα φωνητικά καθήκοντα έχει μια δική του χροιά που μάλιστα λειτουργεί και αντιθετικά ως προς το ηχητικό background μιας και punk-οφέρνει, χωρίς όμως να ακούγεται “σπαστός”, εκφράζεται με καλή προφορά και δένει απόλυτα, με μια φωνή που μου έφερε συνειρμικά στο νου τον Ευθύμη Καραδήμα των Nightfall της ’90s δεκαετίας.

Το “Crossroads” είναι ιδανικό άκουσμα για να συνοδεύεις τις μπύρες σου σε rock μπαράκια, θα μπορούσε ένας “γάτος” dj να το συμπεριλάβει από την αρχή μέχρι το τέλος του στην playlist χωρίς να ανησυχεί για τη ροή ζωντάνιας και κεφιού. Ένα ενθουσιώδες σύνολο κομματιών που έχει αποκλειστικό στόχο του την ψυχαγωγία του ακροατή η οποία επιτυγχάνεται εγγυημένα.

Το album δεν έχει κοιλιές μετριότητας, όλα τα κομμάτια θα μπορούσαν να θεωρηθούν hit. Δυναμικό μπάσιμο με τα Motorhead-ικά και καραheavy “Raging Bull” και “No Backup Plan”, πολύ καλά το ομότιτλο track “Crossroads” (με τον Obel των Building Chaos) και το “To Reap the Whirlwind” (με τη συμμετοχή του Αργύρη Γαλιατσάτου των Nightstalker – θαυμάσια η μεσαία γέφυρα, στακάτο και headbang-ικής φύσεως κομμάτι με φοβερό solo), το μανιασμένο “Call of the Void” (με τον Θανάση Τιμπλαλέξη των Dendrites), τα εξαιρετικά “House of Lies”, “Final Hour”, “Last Day of Freedom” και “Rising Tide” τα οποία ενσωματώνουν τα καλύτερα στοιχεία του έτερου θεούλη Zakk Wylde, το βαρύτατο “Bad Crop” (με τη συμμετοχή του Νώντα Εμμανουήλ των Rusty Bones) το οποίο μεταφέρει τον αμερικανικό νότο στα ηχεία σου, ενώ η μπάντα εκπλήσσει με τα φοβερά “Red Sun” και “Duel in Bitter Ashes” που φέρνουν στο νου τους Corrosion Of Conformity αλλά και τους δικούς μας Αθηναίους Phase Reverse.

Συνοψίζοντας, το “Crossroads” των Black Stone Machine είναι ένα ονειρικό δισκογραφικό ξεπαρθένιασμα. “Βρωμιάρικη” heavy μουσική που τους fans των προαναφερθέντων μεγαθηρίων θα τους συναρπάσει, μουσική που τους εισάγει με το καλημέρα στην elite της εγχώριας rock / metal παραγωγής. Πολλά παλαμάκια από τον γράφοντα ο οποίος διαβλέπει λαμπρό μέλλον στο συγκεκριμένο μονοπάτι που διάλεξαν.

Facebook: https://www.facebook.com/blackstonemachine/
Bandcamp: https://blackstonemachine.bandcamp.com/
Official website: www.blackstonemachine.com

1150

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.