BILLY CLUBS: “Strange Driving”

EP

Είδος: Punkcore Rock n Roll
Εταιρία: Self-Released
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Απριλίου 2020

Είδα το χαρακτηρισμό που δίνουν οι Ιταλοί Billy Clubs στη μουσική τους και γέμισα ερωτηματικά. Ο μόνος τρόπος για να διαλύσω μια και έξω τις απορίες μου είναι να πατήσω το play στο δεύτερο ΕΡ τους, σκέφτηκα.
Το μπάσο στην αρχή του “Get It On”, αλλά και τα γρεζάδικα φωνητικά που θυμίζουν τον Μπάμπη των δικών μας Planet of Zeus, με έβαλαν σε ένα τριπάκι που οδηγούσε σφαίρα στην Αμερικάνικη ήπειρο.

Εκεί που έφτασα, βρήκα τους Queens of the Stone Age να κάνουν παρέα με τους Dwarves, προσπαθώντας να έχουν ένα αποτέλεσμα σαν εκείνο των Kvelertak, αλλά με περισσότερη hardcore γρούβα. Οι Ιταλοί λοιπόν, φαίνεται να προσπαθούν να σπάσουν την ομοιομορφία της πλειοψηφίας των heavy rock κυκλοφοριών, δίνοντας μια hardcore punk χροιά που τους κάνει ίσως, να ξεχωρίζει μέσα στον ορυμαγδό της, όλο και παρακμάζουσας, stoner επαναληπτικότητας. Μάλιστα, όσο πηγαίνεις μπροστά στο “Strange Driving” βρίσκεις κομμάτια σαν το “Dope” όπου το core υπερισχύει, θυμίζοντας σε σημεία τους Hatebreed.

Στα συν, είναι το όμορφο σκίτσο που αποτελεί το εξώφυλλο του δίσκου, αλλά και η αρκετά δυναμική παραγωγή του. Από εκεί και πέρα, αν και καταφέρνει να βγάλει προς τα έξω την προσωπικότητα τους, και δεν κάνει τους Billy Clubs να είναι μια από τα ίδια, τα τραγούδια δεν είναι αρκετά ευκολομνημόνευτα για να σε κάνουν να θες να πατήσεις και πάλι το play.

Τίμια προσπάθεια, καλή προσέγγιση στο θέμα, αλλά δεν πείστηκα ακόμη!

Official Website: www.billy-clubs.com
Facebook: www.facebook.com/BillyClubsBand
Instagram: www.instagram.com/billy.clubs
Bandcamp: www.billyclubs.bandcamp.com

505

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.