BERDNTURTLE: “Ambush”

ALBUM

Τρεις φίλοι αποφάσισαν δυο χρόνια πριν, να γίνουν ένα. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Μουσικό σχήμα δημιούργησαν οι άνθρωποι. Το όνομα τους θυμίζει κάτι από μύθο του Αισώπου και η μουσική τους είναι ίσως, ισάξια ψυχεδελική με τα παραμύθια του προγόνου μας.

Το ντεμπούτο των Berdnturtle είναι μελωδικά ονειρώδες και ιδιαιτέρως χαλαρωτικό, φέρνοντας στο μυαλό μας συγκροτήματα σαν τους Tame Impala και Brian Jonestown Massacre, χωρίς όμως να χάνονται τόσο πολύ στην Beatle-ική μουσική “μαστούρα” των 60s.

H φωνή παραδοσιακά κρυμμένη σε κάποιο σύννεφο της παραγωγής, το οποίο κάπου κάπου αφήνει τις ηλιαχτίδες να φέγγουν και να σπάνε την ράθυμη θλίψη τους, παρασύροντας και τα υπόλοιπα μουσικά μέρη σε έστω, σύντομα crescendi.

Το “χάσιμο” τους ενισχύεται από την τάση που έχουν, να μεταφέρονται σε ανύποπτους χρόνους από τη psych pop σε shoegaze πίστες και να δημιουργούν μια ευχάριστη ποικιλία, που καθιστά τις, ως επί το πλείστο, ήσυχες μελωδίες τους, πιο ενδιαφέρουσες.

Η παραγωγή έχει πετύχει διάνα και τονίζει τις επί μέρους όμορφες στιγμές τους, όπως π.χ. το παιχνιδάκι μπάσου-τυμπάνων στο εξαιρετικό “Dive”. H ψυχεδελική pop σκηνή της χώρας είχε σωπάσει για καιρό, και αρκετά από τα μέλη της είχαν εξαφανιστεί, αφήνοντας μεγάλα ονόματα της σαν τους Chickn και Sleeping Pillow να κρατούν τα τείχη, εξελίσσοντας ολοένα και παραπέρα τον ήχο τους. Οι Berdnturtle είναι σίγουρα ένα όνομα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον και ευελπιστώ πως με επιμονή και σκληρή δουλειά θα φτάσουν στα επίπεδα των προαναφερθέντων!

Εξαιρετική πρώτη προσπάθεια για τους Αθηναίους που κατάφεραν και μαλάκωσαν για λίγο την σκληρή (μουσικά) ψυχή μου!

https://www.facebook.com/berdnturtle/

1026

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.