BENEDICTION: “Scriptures”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Nuclear Blast
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Οκτωβρίου 2020

Το death metal, το παλιό, το ανορθόδοξο.

To όνομα Benediction θα έπρεπε να είναι αρκετό για να υπογραμμίσει τη φιλοτιμία, την αξιοπρέπεια και την αφοσίωση.

Οι Βρετανοί από 1990 έως σήμερα που γράφεται το παρόν, έχουν κυκλοφορήσει 8 full length albums, με πιο πρόσφατο το “Scriptures”, για το οποίο αφιερώνονται οι γραμμές αυτές.

12 χρόνια λοιπόν, μετά το “Killing Music” (2008), οι Benediction καλωσορίζουν πίσω στις τάξεις τους τον Dave Ingram (που έχει θητεύσει και στους τεράστιους Bolt Thrower), 22 χρόνια μετά την αποχώρηση του.
Ο σταθερός κορμός των κιθαριστών Darren Brookes και Peter Rewinsky με την προσθήκη του νέου ρυθμικού ιστού των Dan Bate (μπάσο) και Gio Durs (τύμπανα), συναντούν τον, για δεύτερη φορά, έφηβο Ingram που φαίνεται να πνέει δεύτερη νιότη και στους παλιούς του συμπολεμιστές.

Με ένα εξώφυλλο, διδαχή αισθητικής για το είδος death metal, ανόσιο, αντισυμβατικό, αντισυστημικό και εξαιρετικά δεικτικό κατα του θρησκευτικού status quo, το “Scriptures”, θα έκανε τον πατέρα Chuck Schuldiner να χειροκροτεί μέχρι να ματώσουν οι παλάμες του.

Riffs που ξυρίζουν χωρίς κόπο τα αρχίδια του Χάρου, στακάτες και χωρίς βιασύνη μελωδίες, στηριγμένες σε mid-tempo φιλοσοφία, αποφυγή κάθε φλασαρίσματος της αναμφίβολης βιρτουοζιτέ των μελών των Benediction και έχοντας χεσμένο κάθε νεωτερισμό, τύπου breakdown, κάνουν και πάλι επίκαιρο το πατροπαράδοτο χωρίς να το κρατούν πίσω. Συνθετικός οίστρος από άκρη σε άκρη, φωνητική ερμηνεία- καθορισμός brutal-ισμού, σόλος με ουσία, μόνο όπου χρειάζονται και παραγωγή νταλίκα φορτωμένη με μάρμαρα. Όγκος, που γεμίζει συχνοτικά κάθε πτυχή της ακοής σου, τσαμπουκάς που γκρεμίζει τείχη, με το “Scriptures” να κοιτάει κατάματα τα “Grand Leveller” και “Transcend the Rubicon”, θέτοντας το υποψήφιο για Όσκαρ Α’ ντεθμεταλικου δίσκου για το 2020.

Ρε μαλάκες, διαβάζετε ακόμη…είναι ένα από εκείνα που θα έπρεπε ήδη να έχουμε όλοι αγοράσει!

Facebook: https://www.facebook.com/Benedictionband/
Twitter: https://twitter.com/benediction
Instagram: https://www.instagram.com/benediction_band/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1Lx9Dy5gi2OLlJBBs7GYO7

640

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.