BEND FOR ELEVEN: “Rebel Day”

ALBUM

Είδος: Alternative heavy rock
Εταιρία: Self Released
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Μαρτίου 2020

Αγαπάμε Θεσσαλονίκη! Έχει προσφέρει πολλά στην εγχώρια rock σκηνή και θα συνεχίσει να το κάνει. Όσο συνεχίζει εμείς θα τη στηρίζουμε!

Έφτασε εν μέσω καραντίνας, στα χέρια μου λοιπόν, το δεύτερο album μιας άγνωστης σε μένα ως τώρα, μπάντας, των Bend For Eleven. Διαβάζοντας το βιογραφικό τους βλέπω πως έχουν ανοίξει συναυλίες των 1000 mods, αλλά και του Blaze Bayley, που ίσως δείχνει και κάποια ηχητική ευελιξία.

Το “Rebel Day” είναι λοιπόν, η δεύτερη δουλειά των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι ανδρώνονται μουσικά σε μια Ελλάδα που έχει καταληφθεί από οξεία στονερίτιδα με συμπλέγματα χεβιροκοποίησης, ασθένεια που διασπείρεται ταχέως και γιατρειά δεν έχει.

Έχοντας σαν επιρροές (εικασίες είναι, δεν έχω κάποια απόδειξη περί αυτού) κάποιες από τις συνηθισμένες, δηλαδή τους Monster Magnet (κυρίως), τους Kyuss και τους Fu Manchu, φαίνεται πως τους αρέσουν πολύ και οι Therapy?, γεγονός το οποίο τους διαφοροποιεί λίγο από όλους τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας. Η παραγωγή είναι λίγο θορυβώδης, δεν μπορώ να αποφασίσω όμως, αν θα ταίριαζε κάτι πιο γυαλισμένο. Η γενική εικόνα του “Rebel Day” είναι συμπαθητική (μου αρέσουν οι Deep Purple πινελιές της κιθάρας στο “Inner Sight”) και φαίνεται πως οι BFE προσπαθούν να κάνουν το αγαπημένο τους heavy rock να έχει λίγο πιο ανοικτούς ορίζοντες.
Το κλασικό πρόβλημα που υπάρχει σε πολλές μπάντες, υπάρχει και στους αγαπητούς βόρειους φίλους μας. Η προφορά της αγγλικής παίρνει καλυτέρευση, αλλά ποιος νοιάζεται στην τελική; Εδώ είχαμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό!

Όσοι παρακολουθούν τις heavy rock/stoner εξελίξεις της χώρας μας, να τους τσεκάρει πάραυτα! Οι φασαίοι, ας τους έχουν υπόψη τους, αλλά μην περιμένουν πιασάρικα τσιτάτα , γιατί φαίνεται πως οι Bend For Eleven προσπαθούν να πάνε λίγο βαθύτερα από αυτό.

Καλή προσπάθεια και να συνεχίσουν στην ίδια ρότα παρακαλώ, γιατί έτσι θα διευρύνουν ευχάριστα το ακροατήριο τους!

Facebook: https://www.facebook.com/bendforeleven/
Bandcamp: https://bendforeleven.bandcamp.com
Twitter: https://twitter.com/BendforEleven
Instagram: https://instagram.com/bendforeleven

496

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.