BEAT CITY TUBEWORKS: “I just cannot believe it’s this incredible” & “Top Rock”

ALBUM & REISSUE

Για οικονομία χώρου, αποφάσισα να συστεγάσω τα δυο albums των Beat City Tubeworks, οι οποίοι θα αναφέρονται στο εξής BCT. Το πρώτο, ντεμπούτο των Σουηδών, έλαβε remastering για να επανακυκλοφορήσει από τη The Sign Records, λίγο πριν τη λήξη του 2019 (είχε πρωτοβγεί στο φως το 2019) και το δεύτερο, νέο full length που θα κυκλοφορήσει στις 21 Φλεβάρη.

Οι BCT παίζουν αυτόν τον όμορφο συνδυασμό 70s garage (MC5, Radio Birdmani) με λίγο από Kiss, πράγμα που τους κάνει να ακούγονται σαν τους συμπατριώτες τους Hellacopters,Imperial State Electric και Märvel. Αυτό το λεγόμενο action rock, έχει πλέον έναν ακόμη εκπρόσωπο, μιας που οι BCT έχουν το πακέτο που χρειάζεται. Όμορφα γραμμένα κομμάτια, με κολλητικά ρεφρέν, σκαλωτικές, αν και όχι πρωτόγνωρες, μελωδίες και πάθος που φαίνεται καθόλη τη διάρκεια των δυο albums.

Τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ των δυο, δεν άλλαξαν πολλά για τους BCT, που ίσως να ακούγονται ελάχιστα πιο συγκρατημένοι στο “Top Rock”. Εξαιρετικα διασκεδαστικές δουλειές και τα δυο, άρα θεωρώ πως εκτός από τους προσκυνητές του είδους, θα έπρεπε να τους ακούσουν όλοι οι υγιείς ροκενρολάδες.

602

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.