BASTARDUR: “Satan’s Loss of Son”

ALBUM

Είδος: Crust punk/Death ‘n’ roll
Εταιρία: Season of Mist Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Οκτωβρίου 2021

Βλέπω Ισλανδία, κοιτάω το εξώφυλλο, φοράω δερμάτινο με καρφιά και κάνω circle pit στο σαλόνι μου πριν καν ακούσω.
Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Solstafír, Aðalbjörn Tryggvason σταματάει για λίγο να κοιτάει τα παπούτσια του και αποφασίζει να αποτίνει φόρο τιμής σε αγαπημένα του συγκροτήματα, αγκαλιάζοντας έναν «βρώμικο», επαναστατικό ήχο.
Ανέκαθεν με ένα αυτοκόλλητο Entombed στην κιθάρα του και το μουστάκι του Lemmy ζωγραφισμένο στο μυαλό του, παίρνει φόρα και με ένα όμορφο γρήγορο και μελωδικό ντεμπούτο ταξιδεύει για να συναντήσει τους Disfear.
8 κομμάτια σε λιγότερο από μισή ώρα, φυσιολογική και παραδοσιακή διάρκεια για μια punk δουλειά, οι Bastardur ενώνουν με υπέροχο τρόπο το punk και το metal. Τα τούπα τούπα συνυπάρχουν αρμονικά με κιθαριστικά σόλος, τα ουρλιαχτά του τύπου σε παρασέρνουν στην ακολασία, ενόσω ψάχνεις τις τσέπες σου για αναπτήρα.
Οι ταχύτητες είναι γρήγορες, αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να δώσουν ανάσα στις μελωδίες να λάμψουν. Αν εξαιρέσεις τα τύμπανα του Birgir Jónsson, όλα τα άλλα μέρη είναι του Tryggvason, ο οποίος θαρρώ πως αδίκησε λίγο το μπάσο που αχνοφαίνεται κάπου κάτω από τις κιθάρες του.
Η παραγωγή είναι του ίδιου και η βραχνάδα της είναι αρκετή για να με κάνει να αγαπήσω το “Satan’s Loss of Son” αφού η «βρώμα» σε αυτόν τον ήχο είναι πάντα γλυκιά.
Για ανθρώπους μακριά από αυτό το στιλ, όλα τα τραγούδια θα φανούν ίδια μεταξύ τους, αλλά για μας που το αγαπούμε, ο αναπτήρας που βρήκες θα μας χρειαστεί. Πού έχεις κρύψει, ρε μάνα, το στουπί;

Αν λοιπόν, σου αρέσει το «βρώμικο» rock ‘n’ roll και ο τρόπος που οι Entombed το έφεραν μέσα στο metal, οι Bastardur είναι για σένα το λουκουμάκι δίπλα στον διπλό πολλά βαρύ σου το πρωί στο καφενείο του χωριού.
Το “Satan’ s Loss of Son” «κλωτσάει την πρωτοτυπία στη μάπα» και παίζει τα αυτονόητα. Πορωτική μουσική που μπορεί να αρχίσει καβγά σε κάποιο υγρό υπόγειο και να κάνει τους «νοικοκυραίους» να σταυροκοπιούνται.
Το πιο κ@υλωτικό κομμάτι του δίσκου είναι στην Ισλανδική γλώσσα. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο!

Facebook: https://www.facebook.com/bastardur
Instagram: https://www.instagram.com/bastardur_official
Bandcamp: https://bastardur.bandcamp.com/album/satans-loss-of-son

534

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.