AXEL RUDI PELL: “Sign of the Times”

ALBUM

Είδος: Heavy/Power Metal
Δισκογραφική: Steamhammer
Ημ. Κυκλοφορίας: 08 Μαίου 2020

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχω κάνει παλιότερα όσο αφορά την μουσική ήταν η συστηματική αγνόηση του Axel Rudi Pell και του συγκροτήματος του και η κατηγοριοποίηση τους ως παρωχημένους. Ευτυχώς πριν κάποια χρόνια κατάλαβα το λάθος μου και από τότε απολαμβάνω τη μουσική του. Έτσι είχα αυξημένες προσδοκίες για το νέο του δίσκο “Sign of the Times” και μπορώ να πώ ότι ο Γερμανός κιθαρίστας ήταν συνεπής για άλλη μια φορά στο ραντεβού του.

To “Sign of the Times” είναι το 18ο album των A.R.P. και κυκλοφορεί δύο χρόνια μετά το αρκετά καλό “Knights Call” με τους Γερμανούς να συνεχίζουν την παράδοση που ξεκίνησαν από το 2008, να κυκλοφορούν δίσκο ανα δύο χρόνια που περιέχει 10 συνθέσεις. Επίσης ηχογράφησαν και πάλι στο ίδιο studio, το Twilight Hall studio. Την παραγωγή ανέλαβε ξανά ο ίδιος ο Axel και μίξη έκανε ο Tommy Geiger, ενώ το artwork φιλοτέχνησε ο Martin Mc Kenna που έκανε και το εξώφυλλο στο “Knights Call”. Καμία αλλαγή και στη σύνθεση της μπάντας με τον Johnny Gioeli στα φωνητικά, τον Ferdy Doernberg στα πλήκτρα, τον Bobby Rondinelli στα τύμπανα, τον Volker Krawczak στο μπάσο και φυσικά τον Axel στις κιθάρες. ‘Οπως καταλαβαίνει κάποιος ο γερμανός κιθαρίστας είναι οπαδός του ρητού “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”.

Μουσικά δεν υπάρχει αλλαγή στην κατεύθυνση του album, o Axel έχει κατασταλάξει εδώ και πολλά χρόνια στο ήχο που θέλει να έχει η μπάντα του. Για άλλη μια φορά φαίνεται η αγάπη του για τους Deep Purple, Dio, Yngwie Malmsteen και Rainbow. Οι διαφορές με τον προηγούμενο δίσκο είναι ότι τα τραγούδια είναι κυρίως mid-tempo και λίγο πιο αργά και επίσης θα χαρακτήριζα τις συνθέσεις περισσότερο συναισθηματικές. Η παραγωγή είναι πολύ καλή και ο ήχος είναι κρυστάλλινος. Το “Sign of the Times” έχει ποικιλία στις συνθέσεις και μπορείς να βρεις κομμάτια όπως το γρήγορο “Gunfire”, το old school “Bad Reputation”, το ιδανικό για καλοκαίρι με την σχεδόν reggae εισαγωγή “Living in a Dream”, ή τα επικά “Sign of the Times” και “Into the Fire”.

Υστερεί λίγο σε σχέση με το “Knights Call” αλλά και πάλι είναι ένας δίσκος που θα παίξει αρκετές φορές στο στερεοφωνικό σας. Ο Axel Rudi Pell για άλλη μια φορά μαγεύει με την κιθάρα του χωρίς όμως να καπελώνει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο Gioeli είναι εξαιρετικός, από τους τραγουδιστές που ανεβάζουν επίπεδο σε οποιοδήποτε τραγούδι και είμαι σίγουρος ότι αν είχε γεννηθεί νωρίτερα θα μπορούσε άνετα να τον είχε τσιμπήσει ο Blackmore για τους Rainbow μετά την φυγή του Dio. Φυσικά ούτε οι άλλοι πάνε πίσω και με μπροστάρη τον μάγο Ferdy Doernberg μας δίνουν ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα.

Ότι και να πεις για τον Γερμανό βιρτουόζο και την παρέα του είναι λίγο. Αν αγαπάς έστω και λίγο το στυλ που παίζουν οι A.R.P. είναι σίγουρο ότι θα καταευχαριστηθείς το “Sign of the Times”. Σταθερή αξία!!

https://www.facebook.com/axelrudipellofficial

610

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.