AVERSIONS CROWN: “Hell Will Come For Us All”

ALBUM

Είδος: Death Core
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Ιουνίου 2020

Οι Aversions Crown, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι μια death core μπάντα από την Αυστραλία και όντας συνεπείς στις ανά τριετίας κυκλοφορίες τους μας προσφέρουν απλόχερα την τέταρτη αισίως ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο “Hell Will Come For Us All”.

Ο τίτλος αποτυπώνει απόλυτα αυτό που ο ακροατής αντιλαμβάνεται από τα πρώτα κι όλας δευτερόλεπτα του δίσκου. Επιθετικότατο thash-death σε ιλλυγυώδεις ταχύτητες και καταιγισμό φωνητικών κραυγών που σε τινάζουν μέτρα μακριά. Που και που, ανακαλύπτεις και καμιά διάσπαρτη black-ιά γεγονός που κάνει το υλικό ατμοσφαιρικό και κάπως πιο ιδιόμορφο από τα συνηθισμένα. Παρά την όποια ατμόσφαιρα πάντως, είναι σαφές πως οι Aversions Crown επιθυμούν να δώσουν έμφαση στην ταχύτητα και την αγριάδα και γι αυτό παρά τα απαραίτητα beat-downs που δικαιολογούν το -core ύφος της μπάντας, ο drummer φροντίζει να ντύνει τα riffs με blast beats χωρίς να κωλώνει από μελωδίες, thrash ριφιές ή αργόσυρτα κιθαριστικά περάσματα. Η ποικιλομορφία στην κάθε σύνθεση ξεχωριστά αποτυπώνεται και στα φωνητικά στα οποία ο καινούργιος τραγουδιστής των Aversions Crown έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά προσαρμόζοντας κάθε φορά την φωνή του στις εκάστοτε συνθήκες και προσφέροντάς μας πληθώρα φωνητικών βρυχηθμών.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται ιδεατά και σίγουρα το “Hell Will Come For Us All” είναι ένας πολύ καλοπαιγμένος δίσκος, με πάμπολλα στοιχεία από thrash, death, black, core ντυμένα με επιθετική και άκρως ταιριαστή παραγωγή αλλά υπάρχει ένα, μικρό αν θέλετε, “αλλά”. Ακούγοντας τον δίσκο αρκετές φορές δυσκολεύτηκα να συγκρατήσω κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι, δυσκολεύτηκα να αποτυπώσω στιγμές που θα μου εκτοξεύσουν το ενδιαφέρον σε ένα μεγαλύτερο βαθμό για να ξεπεράσω την εκτίμηση μου ότι οι Aversions Crown κυκλοφορούν έναν καλοπαιγμένο δίσκο και τίποτα παραπάνω. Μπορεί, να υπάρχει ποικιλομορφία σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά αλλά καθώς “τσουλάει” ο δίσκος βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια επανάληψη και μια μικρή αδιαφορία στα κομμάτια γεγονός που κάνει τα 37 λεπτά του “Hell Will Come For Us All” να μην είναι και τόσο λίγα τελικά.

Συνοψίζοντας, έχουμε να κάνουμε σίγουρα με έναν άρτιο από πλευράς απόδοσης δίσκο χωρίς όμως να υπάρχουν οι ιδέες που θα τον κάνουν ξεχωριστό. Διαλέγετε και παίρνετε.

Facebook: www.facebook.com/AversionsCrown

Twitter: www.twitter.com/aversions_crown

Instagram: www.instagram.com/aversions_crown

508

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.