ATENA: “Drowning Regret & Lungs Filled With Water”

ALBUM

Είδος: Metalcore
Δισκογραφική: Indie Recordings
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Ιανουαρίου 2020

Οι Νορβηγοί Atena είναι δέκα χρόνια στο κουρμπέτι, έχουν πάρει κάποια ενθαρρυντικά σχόλια από μεγάλα mags του εξωτερικού και κυκλοφορούν την τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο “Drowning Regret & Lungs Filled With Water”. Ανάποδοι σταυροί, “παντρεμένοι” με τριαντάφυλλα σε κάθε γωνιά του εξωφύλλου. Δεν ξεκινάμε καλά σκέφτομαι. Ανεξάρτητα από το “μπερδεμένο” (για να μην πω καμιά χοντράδα) εξώφυλλο και τον ηλίθιο (δεν άντεξα) τίτλο του, προχωράω χωρίς καμία προκατάληψη στην ακρόασή του.

Προσωπικά δεν μου λέει τίποτα το γεγονός ότι οι Atena είναι καλοί “παίχτες” και το γεγονός ότι έχουν καταφέρει να κάνουν μία επιβλητική παραγωγή. Αυτό που είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητο και με επηρεάζει στην ακρόαση είναι τα παντελώς “ανέμπνευστα”, πανομοιότυπα riffs που επαναλαμβάνονται καθ’ όλη την διάρκεια, χωρίς πραγματικά να προσδίδουν τίποτα, παρά μόνο κούραση στα δύσμοιρα αυτιά του ακροατή. Προσπαθεί ο κακόμοιρος ο τραγουδιστής να σώσει κάπως την κατάσταση, με μερικά πιασάρικα ρεφρέν τα οποία ακούγονται δυστυχώς πιο μελό και από έντεχνο Έλληνα ανερχόμενο τροβαδούρο και συνεχίζει γκαρίζοντας επιθετικές “παπάντζες”, γιατί μέσα σ’ όλα θέλουμε να δείξουμε και την πυγμή μας.

Και επειδή δεν θέλουμε να πείτε πως κοπιάρουμε μπάντες όπως οι Heaven Shall Burn και Bring Me The Horizon, πετάμε που και που κανένα rap στοιχείο, καμιά industrial στιγμούλα που την κάνουμε να ακούγεται το ίδιο βαρετή με οτιδήποτε έχουμε γράψει προηγουμένως. Δεν ξέρω αν το “Drowning Regret & Lungs Filled With Water” είναι απ’ τους χειρότερους δίσκους που έχω ακούσει τελευταία, αλλά είναι σίγουρα απ’ τους πιο βαρετούς. Και μπορεί μετά τα πρώτα 15 λεπτά να άρχισα να νευριάζω απ’ το πόσο “ανέμπνευστα” και άσχημα επαναλαμβανόμενα είναι τα όποια στοιχεία του δίσκου, αλλά μετά την τρίτη ακρόαση άρχισα να γελάω, οπότε εκτός από βαρετό, θα προσέδιδα και έναν ακόμη χαρακτηρισμό στην εν λόγω κυκλοφορία: “αστεία”.

Facebook: https://www.facebook.com/atenaofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/atenaband/
Twitter: https://twitter.com/atenaband

522

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.