ARTILLERY: “X”

ALBUM

Είδος: Thrash/heavy metal
Δισκογραφική: Metal Blade
Ημ. κυκλοφορίας: 7 Μαίου 2021

Ομολογώ πως στις παλιές θρας αναζητήσεις μου, οι Δανοί Artillery αν και πέρασαν ξυστά δεν έκατσαν για πολύ, οπότε δεν ξέρω αν είμαι ο πλέον κατάλληλος για αυτό το review. Από την άλλη, ότι έτυχε να ακούσω μου άρεσε, και στην τελική είναι και η ομορφιά του metal ότι όσο και να θες, δεν θα προλάβεις να τα ακούσεις όλα οπότε κάλλιο αργά κλπ.

Ένα πράγμα που μου είχε κάνει εντύπωση για τους κανονιέρηδες, ήταν τα ασυνήθιστα για το είδος, σχεδόν power metal φωνητικά, μια παράδοση που με ικανοποίηση είδα να κρατάει και εδώ ο πιο πρόσφατος τραγουδιστής τους Michael Bastholm Dahl. Σε συνδυασμό με τις πιο μελωδικές στιγμές τους και πιο συντηρητικές ταχύτητες, βρέθηκα να ακούω ένα άλμπουμ με αδιαμφισβήτητο θρας DNA αλλά μεταλλαγμένο και με χοντρέ δόσεις κλασσικού heavy και παλιού καλού US power metal, κομπλέ και με την απαραίτητη power ballad “The Ghost of Me” και ξέρετε κάτι, δεν με χάλασε καθόλου, για την ακρίβεια με την πληθώρα ρετρο-θρας κλωτσοπατινάδας εκεί έξω ανακουφίστηκα που οι Artillery προσφέρουν κάτι πιο σύνθετο και ενδιαφέρον.

Εντάξει, πρωτότυπο δεν είναι, ούτε κάτι που δεν ξαναπαίχτηκε, αλλά στον σύγχρονο metal χώρο δεν είναι και κοινό θέαμα μια μπάντα να παίζει σκληρό, μελωδικό heavy/thrash των 90s και να καταφέρνει να μην είναι ελαφρώς γραφική. Ιδανικό άλμπουμ λοιπόν για όσους θέλουν το θρας τους πιο χαλαρό ή το heavy/power τους πιο τσαμπουκαλεμένο, σαν τον παλιό καλό καιρό των Jag Panzer ένα πράμα, και ιδανικό κατευόδιο στον κιθαρίστα τους Morten Stützer που δυστυχώς “έφυγε” το 2019. Παλιό καλό ατσάλι λοιπόν, που τελικά μια χαρά νίκησε την σκουριά.

Facebook: https://web.facebook.com/ARTILLERY.DK?_rdc=1&_rdr
Bandcamp: https://artillerymetal.bandcamp.com/album/x

1096

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.