ANIMAL HOUSE: “Living in Black and White”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Punishment 18 Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

Με άλλο ένα συγκρότημα από την Ιταλία και μάλιστα πρωτοεμφανιζόμενο, μας φέρνει σε επαφή η Punishment 18 Records. Είναι οι Animal House, οι οποίοι ξεκίνησαν σαν μπάντα διασκευών το 2011, έχουν κάνει περίπου 700 lives στην καριέρα τους και έχουν μοιραστεί το «σανίδι» με συγκροτήματα όπως Blaze Bayley, Pino Scotto, Extrema, Elvenking, Absolva, Vicious Rumors.

Το όνομα του συγκροτήματος σε παραπέμπει στον μεγάλο UDO, αλλά μουσικά το heavy metal τους δεν έχει επιρροές από τη Γερμανική σκηνή. Οι Animal House στο “Living in Black and White” συνδυάζουν αρκετά καλά heavy metal με power metal και δημιουργούν 8 αξιόλογα κομμάτια που θα κερδίσουν αρκετές ακροάσεις. Μεγάλο συν του album είναι η σύγχρονη παραγωγή του που θυμίζει σε κάποια σημεία δουλειές που έχει κάνει ο Roy Z. Παρόλο που είναι ο πρώτος δίσκος των Animal House, το “Living in Black and White” βγάζει αρκετή ωριμότητα, δεν διακατέχεται από τις παιδικές ασθένειες των ντεμπούτων και φαίνεται ότι οι Ιταλοί έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το δικό τους προσωπικό ήχο, αφού σε ελάχιστες περπτώσεις θα ακούσεις κάτι που να θυμίζει κάποιο άλλο συγκρότημα. Τραγούδια που μου άρεσαν περσσότερο είναι το μελωδικό “The Only Way To Live” και το πιο power “Eyes of Revenge”.

Το “Living in Black and White” δεν είναι ο δίσκος που θα σε συγκλονίσει, αλλά σίγουρα θα ικανοποιήσει την δίψα σου για ένα καλό heavy metal album. O χώρος του metal εμπλουτίζεται με ακόμα ένα ταλαντούχο συγκρότημα και περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τους Animal House στο μέλλον.

Facebook: https://www.facebook.com/animalhouserockband

911

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.