AMBUSH: “Infidel”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: High Roller Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13/3/2020

Για να πω την αλήθεια, όταν γνώρισα το 2014 τους Ambush μέσω του YouTube, δεν πολυ-πίστευα ότι θα έφταναν σε τέτοιο σημείο εξέλιξης. Θεωρούσα ότι είναι μία νέα μπάντα, από αυτές που κάνουν το “μπαμ” με ένα album και μετά χάνονται. Βέβαια, είχαν το “κρυφό χαρτί” της καταγωγής τους, όντας Σουηδοί, που άφηνε κάποιες ελπίδες. Δε χρειάστηκε πολύ καιρός για να διαψεύσουν αυτήν τη “θεωρία” μου και με το τρίτο τους “χτύπημα” “Infidel” έρχονται να βάλουν τα πράγματα σε μία νέα, πιο ισχυρή και ενθαρρυντική βάση για το μέλλον της μπάντας.

Γεννημένοι ως ιδέα το 2013, σε μία χώρα με τεράστια μουσική κληρονομιά στο χώρο του heavy metal, βάλθηκαν να τρελάνουν το μεταλλικό σύμπαν με τα καμώματά τους από την αρχή. Και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το “Firestorm” ήταν ότι καλύτερο ως ορεκτικό, το “Desecrator” ήταν η φυσική και όχι μόνο εξέλιξή του, μία “γροθιά στο στομάχι” αυτών που λοιδορούν τη σημερινή σκηνή και τέλος το “Infidel” είναι αυτό που λέμε δισκάρα!!!!

Οι Σουηδοί metallers, είναι προφανές ότι σε μία μεγάλη γωνιά του καταλύματός τους, έχουν τα “εικονίσματα” των Iron Maiden, Judas Priest και Accept, ως μία άλλη “Αγία Τριάδα” του heavy metal και αν κρίνουμε από το τελευταίο τους πόνημα, μάλλον “προσεύχονται” καθημερινά για έμπνευση. Το “Infidel” είναι γεμάτο από Accept-ικά riffs, από “ομοβροντία” δισολίας κινούμενη στο ύφος των Priest και από Maiden-ικές ερμηνείες. Και όμως, είναι έτσι φτιαγμένο ώστε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ένα ’80s album. Ο συνδυασμός της “Αγίας Τριάδας” των Ambush με τη σημερινή μουσική πραγματικότητα, δείχνει ικανός να μαγέψει ακόμα και τον πιο δύσπιστο οπαδό του heavy metal.

Πέρα από τις όποιες επιρροές των Σουηδών, γίνεται αντιληπτό ότι ο δίσκος βρίθει μουσικής ποιότητας, είτε στιχουργικά είτε ακόμη και ορχηστρικά. Πώς γίνεται, να μη σου κολλάνε στο μυαλό κομμάτια όπως τα “Leave Them To Die”, “Iron Helm Of War”, “The Demon Within” και το “καρα-επικό” “Lust For Blood”; Πώς να μη χτυπηθείς, με τις “ριπές” από Accept-ικά riffs στα “Yperite” και “Heart Of Stone”; Μάλλον ρητορικές οι απορίες μου. Αμ, το “Hellbiter”; Πού το πάς και αυτό; Είναι σα δεξί κροσέ του Rocky Balboa, που σε βγάζει “νοκ άουτ” από το πρώτο δευτερόλεπτο. Θα μπορούσα να αραδιάσω όλα τα κομμάτια και να λέω διάφορα, αλλά νομίζω ότι αυτό και μόνο το γεγονός, δείχνει ότι το album είναι “γεμάτο” από κάθε άποψη.

Ως ντόμπρος άνθρωπος, οφείλω να παραδεχτώ τους Ambush. Είναι από τα groups που δουλεύουν, εξελίσσονται και έχουν φιλοδοξίες. Το ταλέντο δε, μάλλον περισσεύει. Από το ντεμπούτο τους έως και σήμερα, η μπάντα έχει κάνει άλματα και αξίζει όχι μόνο και απλά τη προσοχή μας, αλλά και τη στήριξή μας. Το “Infidel”, είναι ο δίσκος που θα μας κάνει να αναζητήσουμε τις ’80s μνήμες μας και το γιατί αγαπήσαμε το heavy metal. Είναι ένα από τα νέα “διαμάντια” της σκηνής, που σύντομα θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους (αν δε τα έχουν τραβήξει ήδη). Αν γουστάρεις το heavy metal, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Οι “άπιστοι”, σίγουρα θα “καούν”…

Facebook: https://www.facebook.com/Ambushsweden/

990

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.