AGAINST ALL ODDS: “Wolfpack”

ALBUM

Είδος: Hardcore Punk, Old School American Hardcore
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Σεπτεμβρίου 2020

Οι AGAINST ALL ODDS έχουν μια ιστορία στην hardcore punk σκηνή της Αθήνας μιας βρέθηκαν την Άνοιξη του 2007, για όσους πιστούς του είδους δεν το γνώριζαν, με σταθερή παρουσία έκτοτε. Επιρροές τους σύμφωνα με τους ίδιους είναι οι Αgnostic Front, οι Warzone, οι Blood For Blood και οι Slapshot. Εγώ θα πρόσθετα γενικότερα το old school hardcore, εκεί που συναντά το hardcore δηλαδή το punk rock (την απάντηση των Αμερικάνων το 80 στο street punk και το oi punk των Άγγλων) πριν αρχίσει να thrashίζει και να γίνεται crossover, ούτε να newschoolίζει και να γίνεται beatdown . To 2009 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους ονματι “Just For Tonight” και 5 χρόνια μετά το “Old Dens”. Έκτοτε έχουν παίξει σε πολλά μαγαζιά και αυτό οργανωμένους χώρους πανελλαδικά και έχουν μοιραστεί την σκηνή με πολλές αξιόλογες μπάντες και δημιούργησαν πολλούς φίλους και οικογένεια στον δρόμο. Κατά την ταπεινή μου άποψη αν οι AGAINST ALL ODDS παίζανε κάποιο συγγενικό είδος με μεγαλύτερη πέραση στην Ελλάδα ή/και είχανε τις διασυνδέσεις και ακολουθούσαν την μόδα (του hardcore έστω) δεν θα χρειάζονταν ιδιαίτερες συστάσεις. Προς τιμή τους όμως έμειναν πιστοί και αυθεντικοί στο ύφος τους χωρίς να πάνε με το ρεύμα μέσο εκσυγχρονισμού της μουσικής τους και hipster PR.

Στην διάρκεια του 2020 ηχογράφησαν και μιξάραν στο studio “Ηχοβρύχιο” μέσο του Γιώργου Παυλίδη και κάνανε το master στην γνωστή “Audiosiege” (https://audiosiege.com/) το Ep τους “Wolfpack”. 1ο τραγούδι μας δείχνει πως “How It Goes” σε hardcore/oi ύφος σαν τα πιο sing along σημεία των agnostic, μας παραπέμπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί φτιάχνοντας κερκίδα hooliganων της μουσικής. Το 2ο κομμάτι ακολουθεί τον “Hard Way” μπαίνοντας με πιο beatdown ρυθμό που επαναλαμβάνεται στο ρεφρέν αλλά με γρήγορο verse που σε ξεσηκώνει για circle pit. 3ον σε παρακινούν να “Resist” σε πιο gang στυλ που θυμίζει λίγο Madball. 4ο μπαίνει straight your fucking face το ομώνυμο με d beat το οποίο μου θύμισε μια πετυχημένη μίξη Cro Mags και 25 Ta Life άξιο να δημιουργήσει μια “Wolfpack”. 5ο και τελευταίο το “Ghostdog” ανεβάζει ταχύτητες ως σωστός επίλογος old school hardcore κυκλοφορίας σου παίρνει και την ελάχιστη ενέργεια που σου έχει απομείνει.

Σε γενικές γραμμές τα αλάνια από την Αθήνα δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τις επιρροές τους. Δεν εκσυγχρονίζονται με τα καλά και τα κακά του ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν έχουν κανένα μουσικό νεοτερισμό από την μία, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν ποτέ όσους τους γουστάρουν, έστω τους λίγους φανατικούς του αμερικάνικου hardcore στην Ελλάδα. Τουναντίον δείχνουν να τους επιβεβαιώνουν με κάθε καινούργια τους κυκλοφορία παραμένοντας σταθεροί στην σχολή τους και ότι αυτή πρεσβεύει. Ούτως η άλλως ωραία η διαφορετικότητα και η καινοτομία στην μουσική αλλά και στην ζωή μας γενικότερα αλλά υπάρχει μεγαλύτερη αξία από την σταθερότητα?

Facebook: https://el-gr.facebook.com/AgainstAllOddsHC/

Bandcamp: https://againstalloddsgr.bandcamp.com/

499

Avatar photo
About Χρήστος "Brodie" Κωνσταντινίδης 27 Articles
Κινείται από τις DARKικές κατακόμβες του POST PUNK, του MINIMAL SYNTH, αλλά και του BLACK METAL παλεύοντας να κάνει μια POSITIVE HARDCORE έφοδο στα θερινά ανάκτορα ευθυμώντας με PUNK ROCK και SKA PUNK. Επιθυμεί να σπάσει THRASH-ίζοντας την DΟΟΜ συνθήκη που επιβάλλεται στο WORKING CLASS OI! κάτεργο και να ελευθερωθεί μέσω μιας CRUST αισθητικής φτάνοντας σε μια EMO ενσυναίσθηση και ALTERNATIVE κάθαρση.