A CLOUD OF RAVENS: “In The Wicked Hours”

ALBUM

Είδος: Gothic/Darkwave/Post-Punk
Δισκογραφική: -4 L T 4 R S
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Σεπτέμβρης 2019

Τελικά εγένετο σκότος, η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των gothic-post rockers, A Cloud of Ravens, πραγματοποιήθηκε και το αποτέλεσμά του “σαρωτικό”. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο, από ένα συγκρότημα που εκτιμώ ότι έχει να προσφέρει πολλά στον πολύπαθο “σκοτεινό” χώρο.
Δεν έχουν αλλάξει τίποτα και συνεχίζουν ακριβώς από εκεί που έμειναν με το EP “Sacred Heart” (review). Ρυθμοί και ήχοι “αποπνικτικοί”, με σκοπό απώτερο την εσωτερική αναζήτηση και με θέματα που αφορούν τον χαμένο έρωτα, την απώλεια και την απόρριψη των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Τα πάντα είναι τόσο όμορφα δομημένα και οι στιγμές που προσφέρουν είναι πραγματικά συγκινητικές. Απλό, αγνό και ανόθευτο gothic rock άλλης εποχής, φιλτραρισμένο με όλα εκείνα τα απαραίτητα που χρειάζεται για να επιβιώσει ένα album στην σύγχρονη εποχή, με προϋποθέσεις μάλιστα να θέσει βάσεις για κάτι όμορφο και ίσως κλασσικό.

Άλλωστε ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής στα πάντα. Η ατμόσφαιρα είναι υποβλητική και συγχρόνως άκρως εθιστική, νιώθεις ότι χάνεσαι σε πυκνούς καπνούς και σε σκοτάδια που είναι απροσπέλαστα. Είναι μία γοτθική ιστορία, χαμένης αγάπης, με διακριτικά στοιχεία ηλεκτρονικής παρουσίας, που εμπλουτίζουν την μουσική των A Cloud of Ravens.

Έντονες οι επιρροές από τα μεγαθήρια του “σκοτεινού” ήχου (Sisters of Mercy, Mission, Bauhaus, The Damned κτλ), πολλά θυμίζουν κάτι αλλά και τίποτα, διότι πλέον είναι και τα σημεία στα οποία η προσωπική “πινελιά” έχει τόσο όμορφα ενσωματωθεί, ώστε πλέον ο ήχος των A Cloud of Ravens, να είναι αναγνωρίσιμος και συμβατός με τον σκοπό που πρεσβεύουν. Απέριττο και πάνω από όλα gothic. Η φωνή του Matthew, καταλυτική και ανεξίτηλη ώστε να χαράσσει την ιδιαίτερη πορεία του “In The Wicked Hours”. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η χροιά και σήμα κατατεθέν για την μπάντα, ενώ και η δουλειά που έχει πραγματοποιηθεί στα synths είναι αξιόλογη και άρτια. Ο πειραματισμός συνηγορεί στην επιβλητικότητα, ενώ οι κιθάρες είναι τόσο έξυπνα τοποθετημένες ώστε να δίνουν τον απαραίτητο χαρακτήρα στο album.

Σίγουρα έχει πολλές στιγμές το “In The Wicked Hours”, αλλά θα ήθελα να κάνω ειδική μνεία στα “The Tempest”, με την επιβλητική του εισαγωγή που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα του δίσκου, το ιδιόμορφο αλλά τόσο ρομαντικό “Hinderland”, τα “Everything as it’ s been” και “The Reaping Wheel”, τα οποία θα γίνουν τα απόλυτα “hitakiα”, το κλασσικό άσμα “Even as we Dream (Dawn’ s March)”, το “ηλεκτρονικά άρρωστο” “Iliad” και τέλος το ομώνυμο του δίσκου “In the Wicked Hours”, που έχει βγει μέσα από τις “στάχτες” των Sisters. Γενικά όλα έχουν μία ροή και ο δίσκος ακούγεται ολόκληρος με απαράμιλλο ενδιαφέρον.

Συνοψίζοντας, μιλάμε για μία ολοκληρωμένη και επαγγελματική δουλειά, που σίγουρα θα πρέπει να υποστηριχθεί, και φυσικά οφείλουμε να αναμένουμε και την περαιτέρω εξέλιξή τους, γιατί το μεράκι τους είναι δεδομένο και αυτό αντικατοπτρίζεται στο “In The Wicked Hours”. Είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνει αίσθηση στους φίλους του gothic rock. Απολαύστε υπεύθυνα…… “In the Wicked Hours”!

Facebook: https://www.facebook.com/acloudofravens/

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Messeger: m.me/acloudofravens
Gmail: acloudofravens@gmail.com
Bandcamp: https://acloudofravens.bandcamp.com

148
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».