EARTHSHIP: “Withered”

Berlin, ach du, Berlin!

Από την κατεξοχήν καλλιτεχνική πόλη της Γερμανίας, που κάποτε η πολιτική χώρισε στα δύο με ένα τείχος, κατάγονται οι κύριοι Earthship.

Έχοντας στη σύνθεση τους τον πρώην drummer των The Ocean, Florian Häuser, βάλθηκαν να μου πάρουν τα μυαλά.

Ακούγοντάς το, θυμάμαι πολλά πράγματα που μου αρέσουν. Πιάνω ένταση Entombed και βάρος Crowbar, με progressive χτυπήματα α λά Mastodon και φωνητικές μελωδικές γραμμές, όπως κάνει στα τελευταία Machine Head, o Robb Flynn.

Αλλά δεν έχουμε να κάνουμε με δύσκολη και δύσπεπτη μουσική. Είναι καλοφάγωτη και κατεβαίνει τον οισοφάγο με άνεση, έχοντας πιασάρικα riff και κομματάρες σαν το “Serpent Cult”.

Άμοιρε αρθρογραφίσκο, δεν είναι η πρώτη τους εμφάνιση αυτή, αλλά η τρίτη, όπερ και σημαίνει πως πρέπει να εντοπίσεις και τα παλαιότερα και να ακολουθήσεις σαν πιστός Ισλαμιστής το ραμαζάνι τους.

Το “Withered” είναι από τις πολύ καλές κυκλοφορίες του χρόνου, αν και θα επισκιαστεί σίγουρα από τις δισκάρες που έβγαλαν οι Mastodon και Crowbar.

Νομίζω ότι ο κάθε σοβαρά σκεπτόμενος βαρύς rocker πρέπει να υποστεί τα ραπίσματα της υπέροχης μουσικής τους.

Οι υπόλοιποι πηγαίνετε αγοράστε μπατονέτες και ακούστε τα “The Garden”, “Veil of Gloom” και “Lament”!

Μετά τον καφέ, ένα τέτοιο ξύπνημα είναι το κατάλληλο για να αρχίσεις τη μέρα σου!

468

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.