GHOST SEASON

Το Defcon Festival έρχεται για έκτη φορά τον ερχόμενο Οκτώβρη και οι Ghost Season είναι εκείνοι που θα ξεκινήσουν τον τριήμερο χαμό. Το Rockway.gr επικοινώνησε με τον frontman των φαντασμάτων, Νίκο για μια καλοκαιρινή συζήτηση.

Νίκο, καλώς ήρθες στις σελίδες του Rockway.gr! Θα ήθελα για αρχή να μας παρουσιάσεις τους Ghost Season για να τους γνωρίσουν και όσοι δεν τους έχουν ακουστά.
Γεια σου Δημήτρη! Οι Ghost Season σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2013 από τον Dorian Gates που είναι και ο μπασίστας της μπάντας, μετά την αποχώρηση του από την προηγούμενη μπάντα του Madleaf. Στην πορεία ακολούθησε ο Nash Sinner και ο Nick Christolis στις κιθάρες, έπειτα ο Chris Grekas στα τύμπανα και μετά απο αρκετές οντισιόν για να βρουν φωνή στους Ghost Season κατέληξαν σε μένα.

Νέα μπάντα, νέο υλικό και ένας ήχος που δεν είναι πολύ διαδεδομένος γενικά στη χώρα μας. Πιστεύεις πως αλλάζει αυτό σιγά σιγά;
Πολύ σωστά. Νέα μπάντα, με νέο υλικό αλλά θεωρώ οτι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει να δείξει ακόμα περισσότερα ταλέντα σε αυτό τον χώρο. Υπάρχουν εξαιρετικές ελληνικές μπάντες του μοντέρνου Rock/Metal εκεί έξω που μέρα με τη μέρα βάζουν το λιθαράκι τους για την εξάπλωση αυτής της μοντέρνας “ασθένειας” χωρίς να είναι το κύριο target group βέβαια, αφού όλοι επιδιώκουν το κοινό του εξωτερικού κυρίως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εγχώριο κοινό είναι λιγότερο παθιασμένο. Έχουμε μικρότερο κοινό αλλά πιο αφοσιωμένο θεωρώ.

Πως προέκυψε το όνομα; Είστε φίλοι του μεταφυσικού;
Το όνομα το σκαρφίστηκε ο Dorian μετά απο αρκετές προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι. Προσωπικά είμαι λάτρης του μεταφυσικού-όπως και ο Dorian-και είναι μια έκφραση, τίτλος θα έλεγα που μας αρμόζει. Είναι μια νέα εποχή λοιπόν. Μια εποχή φαντασμάτων. Και σκοπεύουμε να στοιχειώσουμε πολύ κόσμο (γέλια)!

Εύκολα θα μπορούσα να καρφιτσώσω μια ταμπέλα στους Ghost Season, αλλά θα ήθελα να το κάνεις εσύ.
Ποτέ δεν αγάπησα τις ταμπέλες και πάντα προτιμώ να κρατάω τον ορο Metal  στο λεξιλόγιο μου. Αν παρόλα αυτά κάποιος με ρωτήσει πώς θα χαρακτήριζα τη μουσική που παίζουμε, θα του απαντούσα Alternative Rock/Metal.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Ήταν το όνειρο σου να κρατήσεις κάποια μέρα το μικρόφωνο σε μια rock μπάντα;
Το καλό με τη μπάντα αυτή είναι ότι ο  καθένας έχει διαφορετικές επιρροές και ακούσματα και έτσι καταφέρνουμε να βάζουμε διαφορετικές ιδέες κάθε φόρα που αυτό απαιτείται, για τη δημιουργία ενός νέου κομματιού. Aπο τον Dorian και μένα που είμαστε περισσότερο της μοντέρνας αμερικάνικης σχολής, στον Nash Sinner του σουηδικού, στον Chris G. της κλασσικής σχολής του Rock και στο τέλος στον Nick Ch. της κλασσικής Metal σχολής του σκληρού ήχου. Όπως καταλαβαίνεις όλο αυτό το μουσικό μείγμα μας δίνει τους Ghost Season.
Σίγουρα όλοι σαν πιτσιρικάδες καθίσαμε μπροστά στον καθρέφτη κάνοντας air guitar ή τραγουδώντας μιμούμενοι τις αγαπημένες μας μπάντες. Ένας από αυτούς ήμουν και εγώ.

Κυκλοφορήσατε πρόσφατα ένα ΕΡ (“Ghosts like her”) και υπάρχει και συμμετοχή από τον Alex των Potergeist. Θα υπάρξει σύντομα κάποιο full length;
Το ΕP μας κυκλοφόρησε ήδη σε ψηφιακή μορφή μέσω του Youtube αλλά είμαστε και σε αναζήτηση εταιρίας αυτή την περίοδο για το 1o full length που σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσει αρχές του 2015, αν σταθούμε τυχεροί. Τo “Ghosts Like Her” λοιπόν ηχογραφήθηκε στα Timeless Studios με τη βοήθεια του Χάρη Γερουλάκη και τo Μix & Μaster επιμελήθηκε ο δικός μας Νick Chistolis. Περιέχει 5 tracks, εκ των οποίων και το ομώνυμο που έχει κάνει τη συμμετοχή ο Alex. Ήταν μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι νωρίς κατά τη συγγραφή των στίχων όπου θέλαμε μια σκοτεινή φωνή που να αρμόζει, οπότε ποιός άλλος θα ήταν πιο κατάλληλος από τον “δικό μας” Alex; H πρόταση έγινε μέσω των υπολοίπων παιδιών που είναι και φίλοι με τον Alex, υλοποιήθηκε άμεσα και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι με αυτό!

Στις 3 Οκτωβρίου που θα είστε μέρος του Defcon 6 ετοιμάζεται κάτι μοναδικό για όλους εμάς που θα σας δούμε για πρώτη φορά; Θα κάνει ο Alex guest εμφάνιση;
Είναι για εμάς μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε στο θεσμό του DΕFCON που κάθε χρόνο όλο και μεγαλώνει με αρκετές εξαιρετικές μπάντες του χώρου! Φέτος το εναρκτήριο λάκτισμα όμως είναι δικό μας και ελπίζουμε να πάρετε μια εκρηκτική γεύση της μπάντας με δικό μας υλικό και όχι μόνο. Όσο αφορά την Guest εμφάνιση του Alex… Ας το αφήσουμε για έκπληξη.

Ποια είναι τα όνειρα της μπάντας για το μέλλον;
Όπως τα όνειρα όλων ίσως. Γυναίκες, λεφτά, ξύδια (γέλια)! Πέρα από την πλάκα θεωρούμε ότι είμαστε άνθρωποι που πατάνε στη γη και αυτό συνεπάγεται με τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Παρόλα αυτά κάνοντας συγκροτημένες κινήσεις και πάντα λογικές θεωρούμε ότι πετυχαίνεις το αποτέλεσμα που θες. Για να απαντήσω όμως στην ερώτηση σου, θεωρώ ότι η εξάπλωση της μουσικής μας, μια περιοδεία ευρωπαϊκή η μη και ένας δίσκος είναι το πιο χειροπιαστό όνειρο αυτή τη στιγμή!

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!
Εγώ σε ευχαριστώ, Δημήτρη! Καλή συνέχεια και σε εσένα και στο  Rockway.gr. Cheers!!!

197

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.