BLAME THE TREES

Για όλα φταίνε τα δέντρα; Την απάντηση θα μας δώσει η frontwoman των Αθηναίων Blame The Trees, Ναταλία! Οι Blame the Trees με το παρθενικό τους ΕΡ “Synapses”, θα κάνουν τον ερχόμενο Οκτωβρη την εμφάνιση τους την πρώτη μέρα του Defcon Fest!

Ναταλία, καλώς ήρθες στις σελίδες του Rockway.gr! Θα ήθελα για αρχή να μας παρουσιάσεις τους Blame The Trees για να τους γνωρίσουν και όσοι δεν τους έχουν ακουστά.
Καλώς σε βρήκα Δημήτρη. Οι Blame the Trees είναι οι Πάνος (τύμπανα), Ρομανός (μπάσο), Γιώργος (πλήκτρα – samples), Χάρης (κιθάρα) και Ναταλία (φωνή).

Για ποιο πράγμα κατηγορούνται τα δέντρα; Τι κρύβεται πίσω από το όνομα σας;
Σαν κοινωνία, προκειμένου να μην αναλάβουμε τις ευθύνες των πράξεών μας και να μην αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, είμαστε έτοιμοι να κατηγορήσουμε ακόμα και τα δέντρα. Ευτυχώς οι περισσότεροι, όταν πρωτοακούνε το όνομα “Blame the Trees” αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για σαρκασμό και ότι τα δέντρα δεν μας φταίνε σε τίποτα. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να λέγαμε “Blame the cheese”!!!

Ποιοι καλλιτέχνες καθόρισαν το τελικό μουσικό σχήμα των Blame The Trees;
Πραγματικά δεν ξέρω να σου απαντήσω διότι εμείς δεν είναι ότι βλέπουμε κάτι ολοκληρωτικά κοινό με κάποιον καλλιτέχνη. Καθένας από εμάς έχει επηρεαστεί από διαφορετικά είδη μουσικής. Μπορώ να σου πω ότι όλοι μας ακούμε Post Rock και αυτό σε κάποια σημεία της μουσικής μας φαίνεται, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να χαρακτηρίσεις έτσι το είδος που παίζουμε.

“Synapses”. Όμορφη δουλειά και όμορφη συσκευασία σε χαρτί ανακυκλωμένο, από όσο θυμάμαι. Έτσι, δείχνουμε και το σεβασμό μας στα δέντρα, ε; Υπάρχει κάποια κεντρική ιδέα στο EP;
Σωστά θυμάσαι ότι είναι ανακυκλωμένο χαρτί, γιατί παρόλο που “κατηγορούμε” τα δέντρα, δεν σημαίνει ότι θέλουμε να τα αφανίσουμε! Οι στίχοι του  “Synapses” αναφέρονται πιο πολύ σε εσωτερικά ερωτήματα, όπως επίσης καθένα από τα σκίτσα του δίσκου μεταφέρει το νόημα των στίχων σε εικόνα. Όσο για κάποια κεντρική ιδέα στον ήχο μας, πιστεύω ότι όλα τα κομμάτια μας υιοθετούν την ίδια ατμόσφαιρα.

To EP μας άφησε πολύ γλυκιά αίσθηση. Θα έχουμε σύντομα κάποιο full length;
Αυτή τη στιγμή γράφουμε καινούρια και διαμορφώνουμε και τα ήδη υπάρχοντα. Το επόμενο μας βήμα είναι ένας δεύτερος δίσκος ο οποίος ευελπιστούμε να είναι και καθοριστικός για το ποιοι είναι οι “Blame the Trees”.

Σας έχω παρακολουθήσει ζωντανά σε ακουστική μορφή στο Trailblazer Experiment (διαβάστε το live report) και μπορώ να πω πως ανυπομονώ να σας δω και ηλεκτρικά. Αλλάζουν πολλά στη μουσική σας με αυτή την εναλλαγή;
Το live στο Trailblazer ήταν ένα πείραμα και μια πρόκληση για εμάς καθότι δεν το είχαμε ξανακάνει και στην αρχή μας ήταν δύσκολο να καταλήξουμε στο πως θα μεταφέρουμε τα κομμάτια μας σε ακουστική μορφή. Αυτό που κάναμε εντέλει ήταν να διασκευάσουμε τα ίδια μας τα κομμάτια. Οπότε ναι, η εμφάνισή μας ηλεκτρικά δεν έχει καμία σχέση με το ακουστικό.

Στις 3 Οκτωβρίου θα είστε μέρος του Defcon 6; Θα ετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο για εκείνη τη βραδιά;
Με μεγάλη μας χαρά θα συμμετέχουμε στο Defcon 6 και θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη σκηνή με τους Ghost Season, Once Them Edens, Made By Grey και Mother Of Millions. Ο ήχος μας στο Defcon, θα είναι ανανεωμένος και ίσως πιο σκληρός από τα προηγούμενα live.

Πιστεύεις πως ο κόσμος έχει αρχίσει να εμπιστεύεται περισσότερο τους εγχώριους καλλιτέχνες;
Βλέπω μια συνεχή εξέλιξη στην ελληνική μουσική σκηνή και το επίπεδο να ανεβαίνει. Κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η απίστευτη αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των μπαντών. Πιστεύω ότι οι μπάντες αλλά και ο κόσμος που τις στηρίζει, αρχίζει να συσπειρώνεται και να γίνεται μια ομάδα αναπτύσσοντας μία σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!
Εγώ ευχαριστώ Δημήτρη για το ενδιαφέρον πάνω από όλα και την στήριξη που μας έχετε δείξει ως Rockway.gr.

76
About Δημήτρης Μαρσέλος 1954 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.