DARK FORTRESS: “Venereal Dawn”

Με την ιστορία μπάντας 20 ετών στις πλάτες τους, οι γερμανοί Dark Fortress υπηρετούν πιστά την ίδια πορεία που τους έδωσε τα όποια credit που τους άξιζαν, στην κοινωνία του ευρωπαϊκού, ατμοσφαιρικού και κατά πολύ doomy black metal.

Η έβδομη στουντιακή τους δουλειά, είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα μαυρίλας αργόσυρτου funeral black (με λίγα διάσπαρτα σιδηροδρομικά speed riffs), ambient και πειραματικών θεμάτων που παρεμβάλλονται μέσα στα κατά πολύ prog (με την prog άποψη από μπάντες όπως οι Arcturus ή οι Ved Buens Ende ή οι Fleurety και όχι από τετράχειρες βιρτουόζους που πρήζουν ούμπαλα) και με κάποια λοξοκοιτάγματα προς post θκατόψυχες καταστάσεις.

Τα “Betrayal and Vengeance” που είναι σε θηριώδη επίπεδα, το “On Fever’s Wings” με τα occult μέρη του και το ομώνυμο, μου κίνησαν το ενδιαφέρον, επίσης το concept των στίχων το οποίο αναφέρεται σε μια ηλιακή μετάλλαξη μέσα από μισανθρωπικές και κατά πολύ αντιστερεοτυπικώς θρησκευτικές/ δοξαστικές αλληγορίες είναι αρκετά καλό και ευρηματικό, αλλά σίγουρα απευθύνεται σε ιδιαίτερο κοινό και ιδιαίτερες διαθέσεις.

Αν σε συγκινούν τα ξεσκισμένα φωνητικά (τα οποία είναι αρκετά καλά στην περίπτωση του Morean) και οι πειραματισμοί στο ταλαίπωρο κορμί του πάλαι ποτέ old school black metal, ίσως και να σου αρέσει. Πολύ χειμωνιάτικο και δυστυχώς, βλέπω πολλές καμπύλες, ορατότατους δαίμονες, εγγυημένο αυτό που σου λέω. Όπως και να’ χει, ενδιαφέρον το “Venereal Dawn” αλλά το καρπουζάκι προκαλεί ηδονοπαρενέργειες στον εγκέφαλό μου και τα βλέπω λίγο θολά…

Τσέκαρέ το και μου λες.

520

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.