SERJ TANKIAN: Βολές κατά ισραήλ

O Serj Tankian, γνωστός ως frontman των System of a Down, είναι ένας από τους πιο δυναμικούς πολιτικούς ομιλητές της rock/metal σκηνής.

Με αφορμή τις νέες εξελίξεις της Ισραηλινής επίθεσης στη λωρίδα της Γάζας, δεν έχασε την ευκαιρία να βάλλει κατά της επιτιθέμενης μεριάς και συγχρόνως να ζητήσει μια λήξη πυρός και επίλυση αυτού του μακροχρόνιου ζητήματος.

“Είναι καιρός να τελειώσει αυτή η αθλιότητα, γνωστή ως Ισραηλινή Κατοχή της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Το κομμάτι “Occupied Tears” από το solo album μου “Harakiri”, γράφτηκε για αυτό και την υποκρισία των ανθρώπων, οι οποίοι έχοντας περάσει τέτοια θηριωδία σαν το Ολοκαύτωμα, τώρα έχουν το ρόλο του θύτη κάτα άλλων. Ο John Kerry και οι ΗΠΑ έχουν πίεσει πολύ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Αρχή ενωμένοι για να διαπραγματευτούν σαν ένας. Ο Netenyahu προσπάθησε να τους χωρίσει, αλλά δεν μπόρεσε. Τελικά, οι απαγωγές υπήρξαν πολιτική δικαιολογία για την σύλληψη απελευθερωμένων Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από το Ισραήλ. Η Χαμάς εκτόξευσε πυραύλους σε απάντηση και το Ισραήλ βρήκε την ευκαιρία να αποφύγει την μόνιμη ειρήνη εισβάλλοντας στη Γάζα και αλλάζοντας τη συζήτηση σε προσωρινή εκεχειρία. Και κάτι ακόμη: κραυγές για αντισημιτισμό δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για να κουκουλώνουν ειλικρινείς συζητήσεις αυτών των ζητημάτων, ειδικά εδώ στις ΗΠΑ.
Πείτε μου και εσείς τι πιστεύετε!
Ειρήνη, Serj”.

146