1000DEAD: “Promo 2014”

Τρία καταιγιστικά δείγματα πολεμοκαύλique thrash metal μας πετάνε στα μούτρα οι 1000Dead, ένα ημίτρελο τρίο που δρα στο Ρέθυμνο.

Πολλά νεύρα, άπλετος θυμός και σαρκοφάγα αισθήματα στα φωνητικά του Νίκου Μαρινάκη, σπέρνει στα “The Oppressor Syndrome” και “Dignity… a Dying Word” με τα βαρβάτα riffs, ενώ στο “Post-War Blues” μαζί με τον Πέτρο Λελεδάκη (μπάσο, back φωνητικά) και τον Αλέκο Μουρατίδη (drums – φοβερός), ηχούν κατεδαφιστικοί όσο και ευρηματικότατοι, μ’ αυτό το μπόλιασμα του post-θκατόψυχου-metal και του stoner επιλόγου.

Ηχητικά, δεν έχω παράπονο, άλλωστε πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, προσωπικά πάντως, με το δισκάκι αυτό, οι 1000Dead αξίζουν τον τίτλο του “Άκρως ελπιδοφόρου σχήματος”. Είναι καλοί παίχτες, έχουν άποψη, οι συρραφές των επιρροών τους είναι εξαιρετικές και είμαι σίγουρος για ολοκλήρωση των όποιων προσδοκιών μου δημιούργησαν και στο full length τους.

Αν συνεχίσουν έτσι, θα γίνει τση πουτάνας με τα κοπέλια….

414

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.