RADIO MOSCOW

Ακόμη ένας όμορφος δίσκος με τη σφραγίδα των Radio Moscow κυκλοφορεί με τίτλο “Magical Dirt” (review) και εκείνοι επισκέπτονται και πάλι την Ελλάδα, για να τεθούν επί κεφαλής, μιας εκ των δύο ημερών του Fuzztastic Festival στην λίμνη Κοκκιναγείων Δράμας (link). Το Rockway.gr επικοινώνησε με τον μπασίστα της μπάντας, Anthony Meier και το τι ειπώθηκε μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Καλησπέρα, Anthony και καλώς ήρθες στις σελίδες του Rockway.gr. Η ανακοίνωση του ονόματος σας για το Fuzztastic festival καλωσορίστηκε από όλους μας. Που νομίζεις πως ακούγεται πιο ευχάριστα η μουσική σας; Σε clubs ή σε ανοικτούς χώρους σαν εκείνον δίπλα στη λίμνη;
Νομίζω πως εξαρτάται από το μέγεθος του μαγαζιού ή την τοποθεσία του ανοικτού εκείνου χώρου, και φυσικά από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις. Πολλά club λένε πως είμαστε πολύ δυνατοί όταν κάνουμε soundcheck, ειδικά τα μικρότερα. Αν έπρεπε να διαλέξω θα έπαιζα περισσότερο σε ανοικτούς χώρους χωρίς το άγχος της έντασης.

Έχετε βρεθεί σε αρκετά αντίστοιχα festivals σαν αυτό. Τι κερδίζει ο μουσικός με τη συμμετοχή του σε κάτι τέτοιο;
Τα festivals είναι τέλεια για να παίζεις γιατί συνήθως υπάρχει πολλή θετική ενέργεια στην ατμόσφαιρα και ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται εκεί για να δείτε τόσες διαφορετικέ μπάντες. Όταν υπάρχει καλή ενέργεια στον αέρα, τη νιώθεις και σε κάνει να θες να παίξεις καλύτερα και να είσαι ευτυχισμένος που είσαι μέρος μια τέτοιας διοργάνωσης.

Το νέο σας album “Magical Dirt” μας έδωσε ένα ακόμα όμορφο σημάδι από τους Radio Moscow και σας ανεβάζει θέσεις στην “τροφική αλυσίδα”. Πόσο χρόνο πήρε η παραγωγή του;
Ηχογραφήσαμε τα τύμπανα, το μπάσο και τη ρυθμική κιθάρα όλα μαζί ζωντανά μέσα σε τρεις ημέρες.  Μετά πήραμε λίγο χρόνο παραπάνω για τα solos, τα φωνητικά και τη μίξη. Ο Parker έκανε την παραγωγή και ήταν και παρών πάντα στη μίξη. Έκανε πολλές ομορφίες με το panning στα κομμάτια και ειδικά στα solos, αν το προσέξεις.  Όλο μαζί πρέπει να πήρε 10  με 11 ημέρες στο studio. Ηχογραφήθηκε τον Ιανουάριο και κυκλοφόρησε 6 μήνες αργότερα, στις 17 Ιουνίου.

Την προηγούμενη φορά που μίλησα με τον Parker, μου είχε αποκαλύψει πως είχε ήδη γράψει τα περισσότερα κομμάτια του “Magical Dirt”. Συμβαίνει και πάλι αυτό με νέα τραγούδια;
Ο Parker είχε έτοιμα σχεδόν 7 τραγούδια πριν την Ευρωπαϊκή περιοδεία του Σεπτεμβρίου 2013. Παίξαμε κάποια ζωντανά και η αίσθηση τους ήταν καλή. Έγραψε το “These Days” στο σπίτι του λίγους μήνες αργότερα και σχεδόν έκανε το “Got the Time” στο studio την τελευταία στιγμή, αφού είχαμε ηχογραφήσει όλα τα άλλα και κατέληξε να παίζει όλα τα όργανα σε αυτό ο ίδιος για να κερδίσουμε χρόνο! Αποφασίσαμε να κάνουμε το “Gypsy Fast Woman” επί τόπου στο studio χωρίς να το έχουμε προβάρει. Αυτό που ακούγεται στο album ήταν η δεύτερη προσπάθεια να το παίξουμε.

Ο Parker είπε πως το grunge τον έκανε να θέλει να παίξει μουσική, αλλά όταν ανακάλυψε μπάντες σαν τους Fleetwood Mac άλλαξε την οπτική του και θέλησε να παίξει έτσι. Ποια είναι η δική σου ιστορία;
Θα έλεγα πως οι δύο μπάντες που με έκαναν πραγματικά να θέλω να παίξω ήταν οι Black Sabbath και οι The Jimi Hendrix Experience.

Πως πάει το tour ως τώρα; Θα γυρίσετε όλον τον κόσμο φέτος;
Βασικά, τώρα έχουμε 2 βδομάδες off και βρίσκομαι σπίτι. Τα τελευταία δύο ταξίδια μας ήταν πολύ επιτυχημένα. Γυρίσαμε 2 βδομάδες του Απριλίου την Ευρώπη παίζοντας στα Desertfest στο Βερολίνο και το Λονδίνο, περάσαμε τέλεια και νομίζω και τα δύο Live ήταν sold out. Μετά κάναμε ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων και γυρίσαμε και πάλι στην Ευρώπη για 30 μέρες, με μεγάλη επιτυχία και πάλι. Κάποια clubs ήταν μικρά small, κάποια μεγάλα και κάναμε και κάποια festivals. Ο βασικός λόγος για αυτήν την περιοδεία ήταν η συμμετοχή στο Freak Valley festival στη Γερμανία, το οποίο είναι ως τώρα το αγαπημένο μου festival και είχαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση σε αυτό. Υποτίθεται πως σε εκείνο το ταξίδι θα γινόταν το promotion του νέου δίσκου, αλλά εκείνος καθυστέρησε και κυκλοφόρησε μία μέρα αφού τελείωσε το tour.  Τώρα ερχόμαστε για 2 εβδομάδες ακόμα στην Ευρώπη και το Σεπτέμβριο σχεδιάζουμε να περιοδεύσουμε στις ΗΠΑ και θα προσπαθήσουμε να πάμε Νότια Αμερική ως το τέλος του χρόνου.

Μπορείς να περιγράψεις την ομορφότερη στιγμή που έζησες στη σκηνή με τους Radio Moscow; Και ίσως κάποια μεγάλη παρεξήγηση σε κάποια από τις συναυλίες;
Πραγματικά διασκέδασα στο Freak Valley Festival. Όλη η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και η οργάνωση άψογη. Ήμασταν το πρώτο όνομα και ήταν φοβερή εμπειρία να είσαι μέρος του event. Κατά τη διάρκεια του show αυτού, κόπηκε η ζώνη μου και έπρεπε να σκύψω και να ακουμπάω το μπάσο στα γόνατα μου, μέχρι που ήρθε κάποιος τεχνικός και να τη φτιάξει και κατά λάθος έκλεισε το volume στο πετάλιο μου, εξαφανίζοντας φυσικά το μπάσο από τα ηχεία. Εγώ δεν το πήρα χαμπάρι αρχικά και νόμιζα πως βγήκε το καλώδιο. Ευτυχώς ο Parker γέμισε τον ήχο με την κιθάρα του μέχρι να φτιάξω εγώ τα πράγματα. Αστεία και συνάμα λίγο ντροπιαστική στιγμή.

Το setlist θα επικεντρωθεί στο νέο album ή θα υπάρξει ισορροπία μεταξύ όλων των προηγούμενων και αυτού; Τι να περιμένουν από εσάς οι επισκέπτες;
Θα περιέχει 5 περίπου τραγούδια από το “Magical Dirt” και τα υπόλοιπα από τα πρώτα 3. Συνήθως η setlist μας είναι ισορροπημένη. Να περιμένουν ένα δυνατό hard rock show με θανατηφόρα κιθαριστικά solos και πιθανότατα κάποιο drum solo από τον μοναδικό “King of Pentacles” (σ.σ. Paul Marrone).

Έχεις ακούσει κάποια από τις άλλες μπάντες που συμμετέχουν;
Οι μόνοι που γνωρίζω είναι οι The Vintage Caravan. Δεν τους έχω δει ζωντανά ποτέ όμως. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν αρκετές cool μπάντες στο festival και ανυπομονώ να δω κάποιες.

Θα ήθελα να διαλέξεις κάποιους στίχους από το “Magical Dirt” και να τους αφιερώσεις στου Έλληνες που σκέφτονται να πάνε στη λίμνη.
Από τις αγαπημένες μου στιγμές του νέου album είναι στο  “Death of a Queen.”
“I’ve been getting high, just to deal with the lows
Turn my life to darkness to escape the world I know
The only time I breath, is when she’s walking out my world”

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και εύχομαι να καταφέρω να σας δω και από κοντά!
Περιμένουμε πως και πως να έρθουμε σε εκείνο το μέρος. Θα είναι η μοναδική μας συναυλία στην Ελλάδα για το 2014, οπότε ελάτε να δραπετεύσετε από την πραγματικότητα και να ευχαριστηθείτε όλα όσα θα σας προσφέρει το Fuzztastic Festival. Στη υγεία σας!

516

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.