Sepultura (03/07/2014) Stage Volume 1

Με την ζέστη στα ντουζένια της, η προσέλευση στο Stage Volume 1 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ήταν ιδιαίτερα μέτρια. Θα μπορούσε προφανώς να ευθύνεται γι’ αυτό η ίδια η μέρα διεξαγωγής ή το show των Neurosis που εξελίσσονταν ταυτόχρονα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι επηρεάστηκαν έστω και στο ελάχιστο οι Βραζιλιάνοι Sepultura που επέστρεψαν στην χώρα μας με καινούργιο δίσκο. Το thrash metal ολοκαύτωμα αποτέλεσε αποκλειστικά και μόνο δική τους ευθύνη, κι έτσι χωρίς πολλά πολλά ανέλαβαν την σκηνή του club στο Μοναστηράκι γύρω στις 22:00.

Το “The Vatican”, με τους πρώτους κιόλας ήχους του, έκανε τους παρευρισκόμενους να αφήσουν τις επικριτικές συζητήσεις για όσους μισούν την σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος και αφοσιώθηκαν στην ούτως ή άλλως εκπληκτική τετράδα που εμφανίστηκε στην σκηνή.

Με τον Derrick Green να ηγείται της ομάδας, οι Sepultura παρουσιάστηκαν τρομερά ενθουσιασμένοι, ενεργητικοί και με σύμμαχο έναν φοβερό και πολύ δυνατό ήχο. Ο επιβλητικός Andreas Kisser ράγισε τα ηχεία του χώρου με την κιθάρα του και μαζί με τον Eloy Casagrande (η νεότερη προσθήκη του group, αλλά και ο νεότερος της παρέας γενικά) παρέσυραν το κοινό στον δικό τους εκκωφαντικό ρυθμό.

Κομμάτια τόσο από το “Kairos” και το “The Mediator Between Head and Hands Must be the Heart” τραγουδήθηκαν με ένταση από το κοινό, με τους παλαιότερους ύμνους του συγκροτήματος να αποθεώνονται. Το setlist που επέλεξαν να εκτελέσουν οι Βραζιλιάνοι στην νέα τους περιοδεία και ειδικά στο Stage Volume 1 έφερε εναλλακτικές επιλογές αλλά κανένα παράπονο.

Ένα μοναδικό show που θα έπρεπε να έχει εκτιμηθεί από περισσότερους. Οι Sepultura συνεχίζουν να υπάρχουν, παρόλο το συνονθύλευμα επιχειρημάτων για το αντίθετο, και διαθέτουν χαρακτηριστικά που χάνονται από μεγάλη μερίδα κοινού χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Όσοι τους παρακολούθησαν από κοντά, ξέρουν. Και θα θυμούνται.

Sepultura setlist
The Vatican
Kairos
Propaganda
Impending Doom
Manipulation Of Tragedy
Convicted In Life
Dusted
Attitude
Dead Embryonic Cells
Biotech Is Godzilla
Spectrum
Da Lama Ao Caos
Inner Self
Territory
Arise
Refuse / Resist
Trauma Of War
Ratamahatta
Roots Bloody Roots

Photos: Αποστόλης Καλλιακμάνης

416