138- If I Were Brittania I’d Wave the Rules

Είχα πει να μην ασχοληθώ με το Rockwave φέτος…

Είχα πει να μη γράψω κάτι για αυτόν τον επί 19 χρόνια θεσμό, που πλέον παραπαίει…

Από την άλλη βέβαια, είχα πει να κόψω και το πολύ κρέας, αλλά δε γαμιέται… Μια ζωή την έχουμε!

Το ότι δεν υπάρχει φέτος metal μέρα, δε με ενοχλεί καθόλου… Πλέον ο μέσος μεταλλάς δεν ανοίγει το πορτοφόλι για μεγάλα event, οπότε θα ήταν ασύμφορο για την Didi να φέρει κάποιο όνομα που δε θα προσέλκυε μεγάλο αριθμό οπαδών.

Τα είδαμε και πέρυσι στο Heavy by the Sea, που σχήματα όπως Slayer, Down, Napalm Death, Rotting Christ και Kvelertak μάζεψαν 5000 άτομα μόνο, ενώ το φετινό μετά βίας προσέλκυσε 3000 κόσμο.

Με ενοχλεί όμως το ότι δεν υπάρχει μια αμιγώς rock ημέρα…

Το ζητούμενο με το φετινό Rockwave είναι η πλήρης απαξίωσή του από τους ίδιους τους ιθύνοντες. Διότι, όταν κλείνεις στη μεγάλη σκηνή τη μια μέρα τα κουρασμένα παλικάρια της hip hop και της low bap και την άλλη τα πρόσκαιρα πουλέν της έντεχνης ελληνικής σκηνής, σίγουρα δεν τιμάς τα παντελόνια του θεσμού.

Στη μικρή σκηνή θα δούμε έναν αχταρμά, με τα μεγαλύτερα ονόματα να είναι αυτά των Eric Burdon, Godfathers, Calexico και Timo Maas.

Καλλιτέχνες που έχουμε ματαξαναδεί και έρχονται στην Ελλάδα για να πάρουν σύνταξη…

Τίποτα το “καινούριο” γενικά, με εξαίρεση τον Woodkid, που αμφιβάλλω για το κατά πόσο έχει κοινό στην Ελλάδα.

Ναι ρε συ, και εμένα μου αρέσουν οι Villagers of Ioannina City, αλλά εγώ στη θέση τους θα αποχωρούσα από αυτό το φιάσκο. Ποιος θα πάει στη Μαλακάσα μόνο για αυτούς;

Για τη “rap σκηνή” τι να πω… Δεν έχω καμία διάθεση απαξίας της, αλλά μιλάμε για σχήματα που απευθύνονται σε περιορισμένο κοινό, μιας και οι περισσότεροι ακροατές τους, μεγάλωσαν πλέον…

Για τους “έντεχνους” τα έχω ξαναπεί… Κάθε λίγα χρόνια, σκάνε κάποια ονόματα που ωσάν λυρικοί ήρωες καταλαμβάνουν τα chart και το Θέατρο Πέτρας… Έλα όμως που η ιστορία έχει δείξει πως κανένας από αυτούς δεν άντεξε πάνω από 3-4 χρόνια, μιας και τότε σκάνε οι νέοι μουσικοί μεσσίες της Ελλάδας!

Οκ, θα πάνε διάφοροι low bapάδες, θα πάνε και αρκετοί έντεχνοι και όλα καλά… Το ταμείο θα γεμίσει, ή έστω δε θα είναι μείον όπως πέρυσι…

Απλά δε χρειαζόταν να παρουσιαστεί κάτι τέτοιο ως Rockwave Festival. Διότι ούτε festival είναι, αλλά ούτε rock… Ας μη γινόταν βρε αδερφέ! Από τη στιγμή που πλέον δεν έχει νόημα και κέρδος το όλο εγχείρημα, άστο να πάει να γαμηθεί! Δε χρειάζεται να τραβάμε τον πεθαμένο από τα μαλλιά!

Δε γίνεται να περιορίζεσαι σε δευτερότριτα ονόματα και παράλληλα να δίνεις βάρος στο οτιδήποτε πριν μερικά χρόνια θα φάνταζε αστείο και τραγελαφικό από την ίδια την εταιρεία.

Κρίμα…

84
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1355 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.