ATTACK OF RAGE/ CONTRASTIC: “Attack of Rage/ Jarmo” Split LP

Σαπίλα, deathίλα και grindίλα σε διπλή δόση!

Οι Attack of Rage έρχονται από τη Σλοβακία και επιδίδονται σε grindcore, έχοντας στο ενεργητικό τους δύο demo και δύο full length, με το τελευταίο να έχει κυκλοφορήσει τρία χρόνια πριν.

Στη δική τους, ομώνυμη, πλευρά του LP, παρουσιάζουν πέντε καθαρόαιμες grind συνθέσεις, οι οποίες παρότι καταιγιστικές, δεν έχουν και κάτι το ιδιαίτερο να προσθέσουν στον ήχο του ιδιώματος.

Ίσως βέβαια για αυτό να φταίει το υπόλοιπο μισό της κυκλοφορίας…

Η δεύτερη πλευρά ομολογουμένως κλέβει την παράσταση, με τους παλαίμαχους Τσέχους Contrastic να κυκλοφορούν νέο υλικό ύστερα από 12 χρόνια, με το μοναδικό τους full length να έχει βγει το 2000.

Η διάλυσή τους βέβαια δεν τους είχε αφήσει μετέωρους, μιας και τα μέλη τους είχαν φτιάξει τους Opitz, ένα grind σχήμα που μέχρι στιγμής μετράει ένα EP και συμμετοχή σε split με τους Rubufaso Mukufo.

Η επανασύνδεσή τους και το “Jarmo” EP που φιλοξενείται στο εν λόγω split, καθιστά σαφές πως οι Contrastic έλειπαν από τον χώρο, ενώ η ευκολία που κερδίζουν τις εντυπώσεις, βάζοντας τους Attack of Rage σε δεύτερη μοίρα, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Εν ολίγοις, το LP είναι άνισο, με τη δεύτερη πλευρά να αποτελεί για την πρώτη ένα δυσθεώρητο μέτρο σύγκρισης.

471

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.