FOOL IN THE BOX

Οι Fool in the Box μετράνε ήδη 8 χρόνια πορείας στην ελληνική alternative rock πραγματικότητα κι απ’ ό,τι φαίνεται ακούγοντας το νέο τους E.P. “Faces”, συνεχίζουν να εξελίσσονται μουσικά κι εκτελεστικά, δουλεύοντας το υλικό τους με αγάπη κι ενθουσιασμό. Με αφορμή την ψηφιακή κυκλοφορία του “Faces” στις 21 Ιουνίου, αλλά και το release party που θα γίνει την ίδια μέρα στο Six D.o.g.s., το Rockway.gr επικοινώνησε μαζί τους για να μάθει περισσότερα.

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το “Faces”! Ξεκινώντας θα ήθελα να μας πείτε δυο λόγια για τη μέχρι τώρα πορεία των Fool in the Box.
Καλησπέρα! Οι Fool In The Box ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται το 2007 σιγά σιγά, και πάντα ως τρίο, κυρίως τζαμάροντας και αυτοσχεδιάζοντας ιδέες και μουσικές. Στη συνέχεια όταν αυτή η συνύπαρξη έγινε τραγούδια, ακολούθησαν  live εμφανίσεις σε όλους σχεδόν τους χώρους της αθήνας αλλά και αρκετούς τις επαρχίας..κάποια φεστιβάλ… κάποια opening… και μια συνεχόμενη δημιουργικότητα. Να καταλάβεις αυτή τη στιγμή η μπάντα έχει έτοιμο υλικό για τουλάχιστον τρία album!

Ποιά ήταν η διαδικασία σύνθεσης και ηχογράφησης που ακολουθήσατε για το νέο υλικό και τί εντυπώσεις έχετε απ’ τη συμμετοχή σας στο Band Complete Project της S.A.E;
Στο Faces, το EP που κάναμε με την Sae, συνθετικά υπάρχουν κομμάτια από όλη την πορεία της μπάντας χρονολογικά, παιγμένα όμως όπως παίζουμε σήμερα.
Η ηχογράφηση έγινε στα studio  της Sae από τον Στέλιο Εφεντάκη και οι μίξεις έγιναν στo Lizard Sound Studios από τον Δημήτρη Καρπούζα δυο εξαιρετικούς ηχολήπτες και πλέον πολύ καλούς μας φίλους. Το 80% στο EP ηχογραφίθηκε ζωντανά μιας και αυτός είναι και ο τρόπος που μας αρέσει να γράφουμε. Οι εντυπώσεις που μας έχει αφήσει η συμμετοχή μας στο Band Complete μόνο θετικές μπορούν να είναι γιατί εκτός της συνεργασίας μας με πολλούς ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους αποκτήσαμε πιστεύουμε και κάποιους νέους φίλους.

Αν και χοντρικά θα λέγαμε πως το “Faces” ανήκει στο alternative rock ιδίωμα, υπάρχουν σημεία που η μουσική σας αγγίζει τις παρυφές του prog. Ποιά είναι τα σχήματα που ακούγοντάς τα σας έκαναν να συνθέσετε τη δική σας μουσική σε πρώτη φάση και πως άλλαξε η αντίληψη και η προσέγγισή σας προς τη μουσική μέσα στα χρόνια;
Σίγουρα βιωματική επιρροή και των τριών μας είναι τα 90’s μιας και είναι η δεκαετία που ζήσαμε πιο έντονα. Από εκεί και πέρα αυτό που ίσως μας κάνει πιο prog όπως λες, να είναι το ότι και οι τρείς μας ακούμε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής κάτι που φαίνεται στο παίξιμο του καθενός μας. Με λίγα λόγια όπως οι περισσότεροι στην αρχή ήταν το metal… μετά ήρθαν οι Pearl jam,οι  Soundgarden,οι Alice in chains,οι Mad season και όλη αυτή η σκηνή του Seattle… ύστερα οι οι Queens of the stone age,οι Mars volta,οι Tool… οι N.i.n, οι Radiohead, οι Portishead, o Jamiroquai , και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί επ άπειρον!

Στιχουργικά με τί είδους θέματα καταπιάνονται οι Fool in the Box; Είναι για εσάς οι στίχοι ένα κομμάτι τόσο σημαντικό όσο και η μουσική;
Οι στίχοι μας είναι κυρίως βιωματικοί και εμπνέονται από την καθημερινότητα  και τις ανθρώπινες σχέσεις. Συνήθως η μουσική και η μελωδία της φωνής μας βγαίνει πρώτα μιας και ουσιαστικά χρησιμοποιούμε την φωνή σαν τέταρτο όργανο και ακολουθούν οι στίχοι. Υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο Απόλλωνας.

Πιστεύετε πως υπάρχει alternative rock σκηνή στην Ελλάδα κι αν ναι, σε ποιό σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή κατά την άποψή σας; Υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει προσπάθειες σαν τη δική σας;
Σίγουρα υπάρχει alternative rock σκηνή στην Ελλάδα και κόσμος που την υποστηρίζει και μάλιστα είναι και πολύ καλη! Συνεχώς μπορείς να ανακαλύπτεις νέες μπάντες και να σε εκπλήσουν με το πόσο καλές είναι. Mighty n, Gravitysays_i, Friend of gods, Yellow devil sauce, 6for9, Semen of the Sun, Solarmonkeys… και άλλοι τόσοι που ξεχνάμε αύτη τη στιγμή, 100% αξίζουν παραπάνω από ένα απλό άκουσμα. Όσο για το αν υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται… το παράδειγμα των Planet of zeus νομίζουμε μιλάει από μόνο του!

Στις 21 Ιουνίου, η ψηφιακή κυκλοφορία του “Faces” συμπίπτει με το live release party του E.P. στο Six D.o.g.s. Πόσο σημαντικές είναι για εσάς οι ζωντανές εμφανίσεις; Tί καλό έχετε ετοιμάσει για εκείνη τι βραδιά, τί να περιμένει ο κόσμος που θα έρθει να σας παρακολουθήσει;
Θεωρούμε τον εαυτό μας μια live μπάντα και αυτό γιατί μας αρέσει να ήμαστε πάνω στη σκηνή και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό ,να το διασκεδάζουμε και να το ευχαριστιόμαστε. Στις 21 Ιουνίου λοιπόν θα παρουσιάσουμε τα 5 κομμάτια του “Faces”, πολλά κομμάτια από το πρώτο μας album που θα ακολουθήσει από χειμώνα και ολοκληρώνετε σιγά σιγά, και μια δυο διασκευές που μας αρέσει να παίζουμε-πειράζουμε. Η είσοδος θα είναι δωρεάν και σας περιμένουμε ολους για να ροκάρουμε!

Δώστε μου τα ονόματα των 5 δίσκων στους οποίους συγκλίνει το μουσικό γούστο των τριών σας!
Pearl jam – Ten
Jeff  Buckley – Grace
Mad Season – Above
Q.o.t.s.a – Songs for the deaf
Alice in chains – Dirt

Αυτά από εμένα! Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Ο τελευταίος λόγος δικός σας!
Αφού ευχαριστήσουμε και ανταποδώσουμε τις ευχές, να σας καλέσουμε όλους να ακούσετε το EP μας και να σας προσκαλέσουμε στις 21 του μήνα στο 6dogs να περάσουμε καλά να γνωριστούμε και να ροκάρουμε.

227