GREENLEAF: “Trails and Passes”

Όπως είχα αναφέρει και στην εισαγωγή της κριτικής του προηγούμενου album των Greenleaf, “Nest Of Vipers” (review) “Ένα γκρουπ που ποτέ δεν μας απογοητεύει με τις κυκλοφορίες του, μιας και τα μέλη του είναι πάντα δοκιμασμένοι μουσικοί!”

H παρέα των Tomi Holappa (κιθάρα, Dozer) και Bengt Bäck (μπάσο) επιστρέφει 2 χρόνια μετά με το “Trails and Passes”, να συνεχίσει στο ίδιο δρόμο, στρωμένο με καυτή 70s πίσσα.

Στα φωνητικά είναι τώρα ο κύριος Arvid Jonsson, άγνωστο ως τώρα στην “αγορά”, ο οποίος διαθέτει μία χροιά και τρόπο έκφρασης πολύ κοντά στον Cedermalm (Truckfighters), αλλά το συναίσθημα του είναι πολύ πιο κοντά στην παράδοση που οι Greenleaf υπερασπίζονται.

Και στα τύμπανα έγινε αλλαγή με τον Sebastian Olsson (στέλεχος διάφορων undergound σχημάτων της Σουηδίας) φτάνοντας σε ένα σύνολο δεμένο και πάλι και σε ένα album καλύτερο από το προκάτοχο του.

Οι στιγμές Dozer δεν λείπουν (“With Eyes Wide Open”), ούτε και ψήγματα Truckfighters, που πιθανόν άφησε με τη φυγή του ο Ozo και επίσης, αυτή τη φορά το retro συναίσθημα είναι πιο πειστικό φέρνοντας τους ελαφρά κοντά στους Graveyard και θα θυμίσουν ως και Radio Moscow (“The Drum”).

Φίλοι των 70s revival, του stoner και της σουηδικής μουσικής κουλτούρας, είναι κάτι που θα τιμήσει το cd player ή τα πλατώ του πικάπ σας!

Οι υπόλοιποι αλλόθρησκοι πρέπει να δοκιμάσετε, πριν γυρίσετε την πλάτη σας!

519

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.