CHARLOTTE: "Medusa Groove"

Φαίνεται πως η κληρονομιά της χρυσής δεκαετίας των 80’s έχει πολλά να δώσει ακόμα. 20 χρόνια μετά το τέλος αυτής της περιόδου και ακόμα έρχονται στην επιφάνεια αξιόλογες κυκλοφορίες από εκείνη την εποχή.

Ακούγοντας κανείς το Medusa Groove αντιλαμβάνεται ότι, εκτός από τα συγκροτήματα που έκαναν μια περισσότερο ή λιγότερο επιτυχημένη καριέρα, υπάρχει και πληθώρα συγκροτημάτων, τα οποία ουσιαστικά πέρασαν απαρατήρητα, για τον έναν ή τον άλλον λόγο.

Η μουσική των Charlotte είναι πολύ κοντά στο λεγόμενο glam metal, hair metal ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, κάτι που δικαιολογείται, μιας και το συγκρότημα έκανε τα πρώτα του βήματα το 1986. Παρόλα αυτά Charlotte έξυπνα αποφεύγουν να πέσουν στη παγίδα της υπερβολής (μουσικής και στιλιστικής), την οποία πολλά άλλα σχήματα, στην προσπάθεια τους να πάρουν και αυτά ένα κομμάτι από την πίτα, υιοθέτησαν.

Οι  Charlotte συνδυάζουν επιτυχημένα τον hard rock ήχο αυτής της εποχής με το blues των Led Zeppelin. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάνουν κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκαναν συγκροτήματα όπως Steelheart (κυρίως του πρώτου δίσκου), Great White και Kingdom Come.

Τα φωνητικά του Eric Ganz θα σας φέρουν στο μυαλό άλλοτε τον Mike Matijevic (στις χαμηλές του νότες), άλλοτε τον Lenny Wolf, ενώ σε κάποια σημεία εμένα μου θύμισαν, έστω και αμυδρά, τον Alice Cooper.

Το Medusa Groove δεν αποτελεί το δίσκο που αποφάσισαν να ηχογραφήσουν κάποιοι πιτσιρικάδες προσπαθώντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον ήχο μιας δεκαετίας, κατά την οποία πιθανά να μην είχαν καν γεννηθεί. Είναι ο δίσκος ενός συγκροτήματος, το οποίο έζησε από πρώτο χέρι τα 80’s. Παραμένοντας μακριά από τα κλισέ, οι Charlotte καταφέρνουν, στα 12 κομμάτια του δίσκου, να παγιδέψουν τη μαγεία εκείνης της εποχής.

Το Medusa Groove ήταν για εμένα μια μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που, μετά την ακρόαση του, έπιασα τον εαυτό μου να πατάει το repeat προκειμένου να τον ξανακούσω από την αρχή. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη δουλειά είναι μια αξιοπρεπέστατη κυκλοφορία, η οποία θα ικανοποιήσει όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί της. Τολμήστε και δε θα χάσετε.

Καρβούνης Δημήτρης

819