OBZERV: “Obzerv”

Μετά την ατάκα “I am in a world of shit” από την ταινία Full Metal Jacket του Stanley Kubrick και ένα τυμπανιστικό επιθετικό κύμα, έρχεται ένα μοντέρνο τεχνικό Thrash metal με αρχή το κομμάτι “Better off extinct”, που φέρνει στο μυαλό Sepultura, Lamb of God και λίγο από Meshuggah.

Οι 5 σύντεκνοι από το Ρέθυμνο ντεμπουτάρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με ένα δυνατό ομώνυμο album, υπό την αιγίδα της Trailblazer Records, ερχόμενοι με λύσσα και ταχύτητα από την αρχή, η οποία χαλαρώνει λίγο στο Machine Head-ικό “Skin Me” (υπέροχο κομμάτι), όπου και τα φωνητικά του Νίκου δείχνουν και μια πιο επιτυχημένα καθαρή μεριά στην ως τότε υψηλού τόνου τραχύτητα τους. Στο ίδιο κομμάτι, η κιθάρα (μία εκ των δύο) παίρνει το δικό της solo δρόμο και δείχνει και την καλή κατάρτιση της μπάντας και στο επόμενο ξεκινάει πανέμορφα το μπάσο του Πέτρου (“Sewn Mouth”) σε μια συνεχιζόμενη ύπαρξη Machine Head ήχων στο σύνολο.

Όσο περνάει η ώρα μου έρχονται στο μυαλό και οι τεράστιοι Fear Factory, που ίσως να αρέσουν πολύ στους Κρητικούς, με ένα ακόμη υπέροχο κομμάτι στα 4 σχεδόν λεπτά του “Enmity”.

Καλωσορίζω τους Obzerv στην καρδιά μου και εύχομαι να έρθουν ακόμα πιο κοντά σε ένα δικό τους ήχο, γιατί φαίνεται ότι μπορούν να βάλουν ψηλά τον πήχη, ακόμα και προερχόμενοι από έναν τόπο που δεν έχει παράδοση σε τέτοιους ήχους! Καλές συνθέσεις, καλοί οργανοπαίχτες, καλή παραγωγή, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Στηρίξτε με κλειστά τα μάτια!

490

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.