ANDROMEDA: “Shock”

A casa d’ irene metal & spaghetti incidents…

Υφίστασαι ως μπάντα έντεκα χρόνια… Τα οκτώ παλεύεις να βγάλεις ντεμπούτο. Έχεις γαμάτες ιδέες και πολύ καλή μουσική… Και παρόλα αυτά, θεωρείς πως η ερμηνεία των κομματιών στα ιταλικά θα σε βοηθήσει… Ε, χέσε με ρε (ιταλέ) Νταλάρα!

Οι Andromeda δεν έχουν καμία σχέση με τους βραζιλιάνους (εξαιρετικούς) progressivάδες, και επιδίδονται σε groovάτο heavy metal, μοντέρνας χροιάς, με το “Shock” να αποτελεί το πρώτο τους album.

Και η αλήθεια είναι πως είναι πάρα πολύ καλό! Και αν οι στίχοι ήταν στα αγγλικά θα λάμβανε περισσότερους πόντους. Πέραν της γλώσσας όμως, το αποτέλεσμα του “Shock” βγάζει ασπροπρόσωπο το συγκρότημα, καθώς εμπεριέχει εννέα συνθέσεις με ρυθμό και ιδέες που λειτουργούν άψογα, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει (μπυρίτσα και τα συναφή).

Τα τραγούδια έχουν απλοϊκή δομή και βασίζονται κυρίως στα κολλητικά riff που προσφέρει η μπάντα. Στα συν και η γεμάτο groove παραγωγή.

Σε γενικές γραμμές μια ωραία δουλειά, αλλά δίχως μέλλον σε πολλές δισκοθήκες, κυρίως ελέω της γλώσσας. Παρόλα αυτά οι Andromeda αξίζουν μια άλφα προσοχή.

472

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.