Planet of Zeus, Beggar’s Blues Diary, Rusty Rock (02/05/14) LAB ART, Βόλος – Planet of Zeus, Stereo Animal, Cellar dogs, Overpower (03/05/14) 8BALL, Θεσσαλονίκη

Πρώτη φορά στο Βόλο για συναυλία και για μια ακόμα φορά έγινε με αφορμή το live των Planet of Zeus.

Λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης, στην είσοδο της, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα. Στο εσωτερικό του, ένας πολύ ωραίος χώρος, ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο με τη σκηνή στη μεγάλη της πλευρά και όχι στη στενή. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να διαχειριστεί από την άποψη του ήχου αλλά και όταν κάποια εκδήλωση δεν έχει τον ανάλογο κόσμο σε ποσότητα, πάντως στη προκειμένη ήταν γεμάτο από νωρίς με κόσμο από όλες τις ηλικίες!

Ξεκίνημα με τους Rusty Rock, τοπική μπάντα με αρκετό κοινό και hard rock ήχους και διάχυτο το rock n rol! Τίτλους τραγουδιών δεν γνωρίζω αλλά ήταν σίγουρα μία πάρα πολύ καλή επιλογή για αρχή!

Στη συνέχεια οι Beggar’s Blues Diary, είχα πολύ καιρό να τους δω live και οφείλω να ομολογήσω ότι ενθουσιάστηκα πάρα πολύ από το πόσο βελτιωμένοι εμφανίστηκαν επί σκηνής από τη τελευταία φορά που τους είδα. Με το πρόσφατο άλμπουμ “Desperate Rock ‘n” Roll” αλλά και με τα προηγούμενα τραγούδια τους ζεσταίνουν για τα καλά το κοινό του Βόλου που περιμένει το πλανήτη Δία να κάνει τη εμφάνιση του. Θετική εντύπωση μου έκανε η επικοινωνία του frontman Γιάννη με το κοινό, ο πιο επικοινωνιακός κατά τη γνώμη μου από τις υπόλοιπες support μπάντες του 2μέρου,που σίγουρα οφείλεται στην εμπειρία της εν λόγω μπάντας αλλά και του τραγουδιστή-κιθαρίστα της.

Φώτα και συνθήματα ηχούν! Τελευταίες ρυθμίσεις στον ήχο και ξεκίνημα με το “Macho Libre”, κέφι και από το κόσμο αλλά και από τη μπάντα που για μια ακόμα φορά είναι διατεθειμένη να δώσει το καλύτερο εαυτό για τους θαυμαστές της! “Sky high heels” και μπαίνουμε κατευθείαν σε vigilante mood, αφού αυτός είναι και ο λόγος της περιοδείας.

Συνέχεια με “μείγμα” παλιών και νέων τραγουδιών, Dawn of the dead, The great Dandalos, Something’s wrong, Vigilante, Supernothing και αρκετά ακόμα! “Vanity suit” και πανζουρλισμός στο Lab Art που έχει και δύο απώλειες τραπεζίων!

Planet of Zeus setlist
Macho Libre
Sky High Feels
Dawn of the Dead
The Great Dandolos
Leftovers
A Girl Named Greed
Something’s Wrong
Vigilante
Supernothing
Space Loop 430
The Ballad of Boston George
Burn This City Down
Stab Me
Woke Up Dead
Vanity Suit
Eat Me Alive

Σαββάτο μεσημέρι, Σαλόνικα με τον γνωστό μουντό καιρό και για πρώτη φορά στη ζωή μου μεσημέρι στο 8ball (συνήθως το φως της ημέρας που βλέπω σε αυτό το club είναι πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες)! Στο εσωτερικό επικρατεί οργασμός εργασιών, καλώδια, φασαρία. Συνάντηση με το φίλο και πολύ καλό φωτιστή Μενέλαο που γνώρισα από τα γυρίσματα για το κλιπ του vigilante και ήρθε για τη κάλυψη του live.

21:00… έξω από το 8μπαλο ο κόσμος που περιμένει να μπει έχει φτάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο από την είσοδο! Το Eight ball live stage “έχει βάλει τα καλά του και περιμένει” αφού η συναυλία της βασικής μπάντας θα βιντεοσκοπηθεί και γι αυτό το λόγο υπάρχει κ έξτρα φωτισμός!

21:30… Overpower! Frap’s time, A new day και άλλα τραγούδια τους από το άλμπουμ “It takes a little time” και το rock’n’roll απλώνεται στο χώρο που είναι ήδη ασφυχτικά γεμάτος. Καλοστημένη μπάντα με πολύ όρεξη για κέφι, με ανταπόκριση από το κόσμο, τελειώνει το set της με μια πολύ ωραία διασκευή από τους Hellacopters (το Toys and flavours) που σίγουρα είναι επηρεασμένη.

Σειρά οι Cellar dogs, που είναι μια Heavy/Groove/Desert Rock μπάντα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη σελίδα τους στο facebook. Επίσης πρώτη “γνωριμία” μαζί τους επί σκηνής, δυνατός ήχος, επιβλητικός που ομολογώ για πρώτη φορά με καθήλωσε και σίγουρα με κάνει να θέλω να του ξαναδώ-ακούσω με τη πρώτη ευκαιρία στις 30 Μαΐου στο AN Club, ανοίγουν μαζί με τους Automaton το release live party των 1000Mods! 

Σειρά παίρνουν οι θεσσαλονικείς Stereo Animal σκληρός ήχος, metal θα έλεγα, με αρκετά punk στοιχεία!

Στο χώρο επικρατεί το αδιαχώρητο, ακούγεται ότι έξω από αυτόν ήταν 30 με 40 άτομα που για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσαν να μπουν μέσα. Οι P.O.Z. στη σκηνή για τις τελευταίες ρυθμίσεις. Η έκπληξη και η χαρά στα πρόσωπα των μελών της μπάντας είναι εμφανείς,  χειρονομίες για ξεσήκωμα του κόσμου που απαντά με το γνωστό “ΣΕΞ Κ ΒΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ”.

Το κούρδισμα του Μπάμπη με τη χαρακτηριστική εισαγωγή από Slayer και το South of heaven, με κάνει να πιστεύω πως η νύχτα θα είναι μεγάλη και “εορταστική” αφού ο κόσμος ουρλιάζει και ο frontman δείχνει τις διαθέσεις του για το τι θα επακολουθήσει! Και ξεκινάμε!

Φώτα, καπνοί δυνατή ένταση και moshpits. Μετά τα 4 πρώτα κομμάτια και ενώ πλέον ο ιδρώτας είναι παντού, στάζουν τα πάντα μέσα στο 8ball, o Μπάμπης μας λέει ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το live! Leftovers και τα stagediving δίνουν κ παίρνουν! “Το επόμενο για μια γυναίκα που τα θέλει όλα” (A girl named greed) και η απάντηση από το κοινό “όχι μια, όλες τα θέλουν όλα”! Το setlist συνεχίζει ίδιο με αυτό του Βόλου, με την προσθήκη του Tornado.

Encore με Vanity suit που πιστεύω πλέον ότι έχει ταυτιστεί απόλυτα με το όνομα της μπάντας από τον κόσμο, ο οποίος  ζητά το Eat me alive για κλείσιμο με headbanging που έχεις την αίσθηση ότι θα φύγουν κεφάλια!

Προσωπική μου άποψη πως αυτό ήταν το καλύτερο τους live (μέχρι το επόμενο)! Καινοτομια:4 μικρόφωνα, φωνητικά από όλους, που για μένα φανερώνει πόσο ακόμα δένει η ομάδα του Δία και πόσο καλή δουλεία γίνεται. Όλα αυτά βέβαια και σε συνδυασμό με τη πάρα καλή συνεργασία του ηχολήπτη Άλεξ αλλά κ το άγρυπνο βλέμμα του Βασίλη-συγκάτοικου, δημιουργούν αυτό το αποτέλεσμα που απολαύσαμε! Εν αναμονή της δουλείας της G.N.P. PRODUCTIONS με τα βίντεο της συναυλίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα σε όλα τα μέλη της μπάντας για την αγάπη τους όλο αυτό το καιρό, το Χρήστο στο Βόλο, το Βασίλη, το Βαγγέλα και όλο το 8ball crew, το Drifter bar και το Ήλιος bar για τη φιλοξενία τους, ελπίζω να τα ξαναπούμε-πιούμε σύντομα πάλι!!

Και να μην ξεχάσω το rockway.gr για τη φιλοξενία του report μου.

Planet of Zeus setlist
Macho Libre
Sky High Feels
Dawn of the Dead
The Great Dandolos
Leftovers
A Girl Named Greed
Something’s Wrong
Vigilante
Supernothing
Tornado
Space Loop 430
The Ballad of Boston George
Burn This City Down
Stab Me
Woke Up Dead
Vanity Suit
Eat Me Alive

photos by Steve Kekis for G.N.P. Productions  

489