ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Almost There (01/05/14) Garden4

Δεν ήταν αργία, ήταν απεργία.

Τη μέρα που η εργατική τάξη παραδοσιακά κερδίζει τους αγώνες που έχει δώσει (μας έχουν σκίσει τα ροδοπέταλα πλέον, οπότε μάλλον πρέπει να κάνουμε και άλλους), μαζευτήκαμε στο Garden4 στον εξωτικό Χολαργό για να παρακολουθήσουμε τους Almost There, μουσικό σχήμα που έχει τη βάση του στον καλλικράτειο Δήμο Χολαργού-Παπάγου (ποτέ δεν περίμενα να βάλω αυτά τα δύο στην ίδια πρόταση).

Κόσμος πολύς από νωρίς, πράγμα πολύ αισιόδοξο, αφού φάνηκε πως η τοπική κοινωνία στήριξε τα παιδιά της σε ένα γιορτινό κλίμα με διάφορους από μάς να κυνηγούν να πιάσουν το Μάη.

Οι Almost There με τις alternative rock 90s καταβολές τους παρουσίασαν δικό τους υλικό, περικυκλωμένο από μια ντουζίνα διασκευές, επιλεγμένες έτσι ώστε ακόμα και κάποιος που δεν είναι die hard ροκάς.

Έτσι, εκτελέστηκαν δικές τους εκδοχές του “Come Together” (Beatles) και “Born to be Wild” (Steppenwolf), κομμάτια τα οποία είναι αναγνωρίσιμα στο μεγαλύτερο σύνολο της ανθρώπινης ακοής.

Σε γενικές γραμμές, οι Almost There ήταν ευχάριστοι, έπαιξαν αρκετή ώρα και η φωνή τους έχει δυνατότητες, αλλά θα πρέπει μάλλον να αποφεύγει τις ιδιαίτερες γραμμές του Eddie Vedder (Pearl Jam) και του Layne Staley (Alice in Chains), που είναι και μοναδικές και πολύ διαφορετικές από τις δικές του.

Ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να ακούσουμε κάτι ολοκληρωμένο από τους γείτονες μου και να είναι τόσο καλό, ώστε να κάνει την πένα μου να χορέψει στον πάπυρο.

Την επόμενη Πέμπτη, τη σκηνή καταλαμβάνουν οι Πατρινοί Void Droid!

Almost There setlist
Makin’ Love
Everlong (Foo Fighters cover)
Bets Dayz
Come Together (The Beatles cover)
On the roads to nowhere
Born to be Wild (Steppenwolf cover)
Finally free
Plush (Stone Temple Pilots cover)
Can’t let go of your eyes
Down in a hole (Alice in Chains cover)
I got mine (The Black Keys)
Wrong (Depeche Mode cover)
Another lovely night
Black (Pearl Jam)
Rock ‘n’ roll Girl

Ευχαριστούμε το Δημήτρη Κότση για το φωτογραφικό υλικό

388

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.