GUS BOGGAR: “Educated Fools (from uneducated schools)”

O Gus Boggar, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς, μέλος των πλέον διαλυμένων Effigy, ξεκινάει τι δικές του προσωπικές περιπέτειες με ένα album με έναν τίτλο, που θα ακουμπήσει ευαίσθητες χορδές όλων μας.

“Educated Fools (from uneducated schools)” λοιπόν, με υπόβαθρο τη blues και jazz μουσική και απάνω να παίζουν διάφορα νεότερα ήδη από την funk rock έκφραση που γνωρίσαμε στην αρχή των Red Hot Chilli Peppers μέχρι την βιοποικιλότητα που ελληνική σκηνή κάποτε, γνώρισε με τους Ziggy Was.

Στην εισαγωγή καταλαβαίνει κανείς ότι η μουσική προοδευτικότητα του καλλιτέχνη συναντά έναν ελαφρύ τόνο ψυχεδέλειας.

Αν δεν σου αρέσει η “κλασική” μουσική του προηγούμενου αιώνα, τότε νομίζω πως καλά θα κάνεις να αλλάξεις άρθρο.

Αν συνεχίζεις να γουστάρεις, ακούς το “Nine-o-Five” με τη surf αισθητική και τα όμορφα φωνητικά της Έλλης και συνεχίζεις να μπερδεύεις το μυαλό με τις συνεχείς αλλαγές πλεύσης του μουσικού ωκεανού.

Πολλά όργανα συμμετέχουν στο album αυτό, όπως το σαξόφωνο και το cello στο “Flaming Bottles” (πολύ όμορφο κομμάτι), θα ακούσεις μπαγλαμά και Ukulele στο “Smyrni” και παιδική χορωδία να’ ουμ.

Νομίζω πως δε χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο για να πείσω κάποιον διψασμένο μουσικόφιλο να πάει στη σελίδα του bandcamp, να ακούσει και να παραγγείλει.

http://gusboggar.bandcamp.com/album/educated-fools-from-uneducated-schools

412

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.