NOCTOOA: “Adaptation”

“Cave Wave” ανακήρυξαν οι εκλεκτά ιδιάζοντες Noctooa το δικό τους παρακλάδι στη dark neo-folk σκηνή (εγκρίνω) και το “Adaptation” είναι το ντεμπούτο τους.

Cheers λοιπόν εις το όνομα της απόκοσμης, σφοδρής darkίλας κτλ., η οποία σας περιμένει με 10 κουκουβάγιες και ένα σακί αποθυμιά σε αυτό το απολαυστικά μυστηριώδες a la extra fresh album.

Παρελθοντικές μνήμες εγκλωβισμένες μεταξύ φαντασίας και στυγνής πραγματικότητας, μεταθανάτια (!) αίσθηση (ποιο_γίδι_σταυροκοπήθηκε?) και καταπραϋντικά μελαγχολική ατμόσφαιρα  πλαισιώνονται από άκρως βαθιά φωνητικά (male) που ψαλμωδικά συνοδεύουν γήινες μελωδίες. Ο θρήνος μετατρέπεται σε οργή και η νηνεμία ψυχής και πνεύματος σε απατηλή ιδέα.

Πολλοί (ανίδεοι…) θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το συγκεκριμένο δίσκο ως μονότονο, κουραστικό ή αρνητικά έντονο (αυτούς να μην τους κάνετε παρέα και να πάτε να το πείτε στη δασκάλα σας για να μην πειράζουν άλλα παιδάκια..!). Εμένα μου φάνηκε ιδανικό πάλι όλο το πακέτο. Ενδιαφέρον και με ουσιώδεις ανησυχίες. Μαγνητίζει την προσοχή σου και σε καλεί σε επαγρύπνηση. Ελπίζω να τύχει να το ακούσετε με την “σωστή” διάθεση. Από την άλλη, τι να σας κάνω… δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, ούτε χειριζόμαστε την προσαρμογή (adaptation *see_what_you_did_there*) με τον ίδιο τρόπο, οπότε “ή το ‘χεις ή δεν το ‘χεις” (σε κάνει ή δε σε κάνει, παγωτό βανίλια και παγωτό σοκολάτα, Thor και Loki, σκάω) τέλος.

Και για να δείτε αν είστε συμβατοί με το κλίμα οι ενδιαφερόμενοι πάρτε μερικές αγαπητές και ζοφερές επιρροές της μπάντας : Faun Fables, Swans, Death In June, Sixteen Horsepower κ.α.

Περιμένω καλά, καινοτόμα και οξυδερκή πραγματάκια στο άμεσο μέλλον από το διορατικό, μουσικό τούτου “διαμάντι”, ονόματι Noctooa… βεβαίως-βεβαίως *takes_off_glasses*.

Άντε να δούμε.

396