Sodom, Exarsis, Bio-Cancer (26/04/2014) An Club

Το βράδυ της 26ης του Απρίλη, εν Αθήναις κυριάρχησε κατά γενική ομολογία ο τελικός κυπέλλου Ελλάδος.

Κάπου στα Εξάρχεια, και συγκεκριμένα στον υπόγειο χώρο του An Club, η προσοχή δόθηκε κάπου αλλού. Οι Γερμανοί Sodom επέστρεψαν για ακόμη μια φορά στην χώρα μας, αυτή την φορά με ένα αγριότατο νέο album στο ιστορικό τους, το “Epitome of Torture”.

Το club γέμισε ιδιαίτερα γρήγορα, με μέρος του κοινού να βρίσκεται και έξω από αυτό (στο διπλανό café για να παρακολουθήσει τα γκολ του Παναθηναϊκού). Γενικότερα, υπήρχε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, από τις λίγες θα λέγαμε, με έκδηλη την ανυπομονησία όλων και για τα τρία acts που επρόκειτο να εμφανιστούν στην μικρή σκηνή του An.

Πρώτοι εμφανίστηκαν οι δικοί μας Bio-Cancer, οι οποίοι έχουν έντονη συναυλιακή δραστηριότητα τελευταία, καταφέρνοντας χωρίς εξαιρέσεις να επιδείξουν άριστη αποδοτικότητα.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, μέσα στο κατάμεστο An, ακούστηκαν συνθέσεις τόσο από το “Ear Piercing Thrash”, όσο και από το “Tormenting the Innocent”. Ο ήχος τους ήταν καθαρός και απολαυστικότατος, η ενέργεια τους μεταδοτική και το thrash τους βάναυσο και επιτυχημένο.

Στην συνέχεια οι Exarsis, με περισσότερο old-school διαθέσεις, ανέλαβαν μπροστά από ένα αχόρταγο κοινό που παρήγαγε υψηλών ρίχτερ σεισμό.

Οι heavy ήχοι του συγκροτήματος που έχει μοιραστεί την σκηνή με πολλά μεγάλα thrash ονόματα πανευρωπαϊκού βεληνεκούς εξαπλώθηκαν και εξάντλησαν τα ηχεία για αρκετή ώρα πριν από την ολοκλήρωση ενός εξουθενωτικού (με την καλύτερη πιθανή έννοια) set της.

Τρίτη μπάντα η τριάδα των Γερμανών Sodom, στην καινούργια τους εμφάνιση μπροστά από το ελληνικό κοινό. Όπως είθισται να διαδίδεται, κάθε μια νέα live παρουσία των thrash Θεών αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Αυτό φυσικά ισχύει ακόμα και μετά από το βράδυ του Σαββάτου, μετά από ένα εντυπωσιακότατο set που παρέλασε μπροστά από την ιστορική πορεία δέκα τεσσάρων σπουδαίων album.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ορμή που ήδη παρουσίαζε το κοινό κατά την διάρκεια των supporting acts υπερ-διπλασιάστηκε. Η αρχή έγινε με το “My Final Bullet”, την εναρκτήρια σύνθεση του “Epitome of Torture” (δίσκος που συνείσφερε στο setlist με μόλις τρία κομμάτια). Τεράστια δύναμη, πυγμή για την ακρίβεια, και φανταστικός ήχος κυριαρχούσαν στο χάος που επικράτησε για 21 ακόμα κομμάτια.

Ικανοποιητικό κρίθηκε και το γεγονός ότι αποδόθηκαν με άριστο τρόπο αρκετά κομμάτια από τα “In the Sign of Evil”, “Agent Orange” και “M-16”, ενώ ακούστηκαν και συνθέσεις από τα “Persecution Mania” και “Better off Dead”. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι Sodom επέλεξαν να εκτελέσουν κομμάτια από ολόκληρη την τριανταετή (και βάλε) πορεία τους, σε κάτι περισσότερο σαν best off concert παρά concert επικεντρωμένο στο περσινό “Epitome of Torture”, με επαγγελματισμό, χαρακτήρα και μοναδικότητα.

Τα “Remember the Fallen” και “Bombenhagel” κρατήθηκαν για το τέλος, για το encore του τρομερού αυτού group. Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση σε μια ακόμα φανταστική βραδιά.

Sodom setlist
My Final Bullet
An Eye for an Eye
Outbreak of Evil
M-16
Burst Command ’til War
Proselytism Real
I Am The War
Iron Fist
Christ Passion
Fuck the Police
Sodomy & Lust
Among the Weirdcong
Stigmatized
Agent Orange
Ausgebombt
Into The Skies of War
Blasphemer
CIty Of God
Surfin’ Bird/The Saw is the Law
Napalm in the Morning
Remember The Fallen
Bombenhagel

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

390