Uncle Acid and the Deadbeats, This is Nowhere (11/04/2014) An Club

Κυκλοφορώντας πέρσι το “Mind Control”, οι Uncle Acid and the Deadbeats κατάφεραν να επιδείξουν την ποιότητα της ίδιας τους της μουσικής μοναδικότητας, όντας ούτως ή άλλως επηρεασμένοι από τους μεγάλους μέντορες τους, τους Black Sabbath.

Έχουν μάλιστα ήδη μοιραστεί την σκηνή μαζί τους, παρότι φέτος συμπληρώνουν μόλις πέντε χρόνια στην ενεργό δράση. Ο ψυχεδελικός doom ήχος τους έχει ήδη σχηματίσει ένα πλήρες και καθαρό πρόσωπο και ζήτημα χρόνου ήταν να πειστεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το ελληνικό κοινό να τους παρακολουθήσει από κοντά.

Πρώτοι επιχείρησαν να ανέβουν στην σκηνή του An Club το βράδυ της Παρασκευής οι This is Nowhere. Το όλο setting τους έδωσε την εντύπωση ότι επρόκειτο για μια τεχνική έως και prog επηρεασμένη μπάντα, κάτι που αποδείχτηκε σκάρτο και ο ήχος κατέληξε σε βεβιασμένο groove. Το ότι καθυστέρησαν να ξεκινήσουν το set τους άδικα δεν θα χαρακτηριστεί αρνητικό καθότι φρόντισε γι’ αυτό η ψυχρή τους εμφάνιση, η ανέπαφη μουσική και το επιφανειακό ύφος. Όταν και κατέληξαν, μέρος του κοινού ζητωκραύγασε.

Αρκετά πριν από τα μεσάνυχτα, αργότερα όμως απ’ ότι θα περιμέναμε, οι Uncle Acid and the Deadbeats ξεκίνησαν με το αναμενόμενο starting κομμάτι “Mt. Abraxas”. Το venue πέρασε σε άλλη διάσταση, όντας ταυτόχρονα γεμάτο κατά 90%, χάρη στον εξαιρετικό ήχο και την αυθεντικότητα ενός από τα πιο ενδιαφέροντα νέα αγγλικά συγκροτήματα. Το βασικό χαρακτηριστικό που κυριάρχησε εξ’ αρχής ήταν το οφθαλμοφανές της συναυλιακής εμπειρίας τους, κάτι που οι περισσότεροι ήδη γνώριζαν και ανυπομονούσαν να αντικρίσουν από κοντά.

Το όλο ζήτημα λοιπόν περί σκηνικής παρουσίας διαπιστώθηκε, αφού η τετράδα έπαιξε άψογα, με αέρα περασμένης δεκαετίας (περισσότερο με τρόπο αναγεννητικό παρά σκουριασμένο) και πάνω από όλα χαρακτήρα. Πρόκειται φυσικά για ένα από τα shows με τεράστια επίπεδα έντασης και rock μουσικής φόρτισης, κάτι στο οποίο το κοινό ανταποκρίθηκε με μεγαλειώδη θέρμη, ενθουσιασμό και θαυμασμό.

Μεγάλο κρίμα το νούμερο των κομματιών, καθώς μόλις εννιά από αυτά εκτελέστηκαν πριν η μπάντα επιστρέψει για το encore, όποτε και παρουσίασε τρία ακόμη. Η απόδοση των Uncle Acid and the Deadbeats δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια παραπόνων για το μετά βίας άνω της μια ώρας set, η αλήθεια όμως να λέγεται. Η επόμενη φορά θα είναι καλύτερη.

Uncle Acid and the Deadbeats setlist
Mt. Abraxas
Mind Crawler
Crystal Spiders
I’ll Cut You Down
Death’s Door
Poison Apple
Valley Of The Dolls
Over And Over Again
Vampire Circus
13 Candles
Withered Hand Of Evil
Desert Ceremony

429