AFGHAN WHIGS: “Do the Beast”

Μπορεί κάλλιστα να ψηφιστεί ως η επιστροφή της χρονιάς!

16 χρόνια πέρασαν από την τελευταία δισκογραφική εμφάνιση της παρέας του Greg Dulli, “1965” και τώρα, έρχονται να κερδίσουν και πάλι τις καρδιές μας με το “Do The Beast”.

O Dulli βέβαια δεν έφυγε τελείως από τη ζωή μας, αφού είτε με τα solo του, είτε ως Twilight Singers μας κράτησε όσο μπορούσε καλύτερη παρέα.

Όμως, αφού άρχισαν όλοι σιγά σιγά να επιστρέφουν από τις χώρες των νεκρών, γιατί όχι και οι Afghan Whigs.

Ο Dulli (γιατί αυτός είναι η ψυχή και το σώμα του σχήματος) αποφασίζει να μην επιστρέψει επιθετικά, έτσι όπως θα θυμάται κανείς τους Whigs, αλλά περισσότερο συναισθηματικός και πιο κοντά στο τι κάνει με τους Twilight Singers.

Δε λείπουν βέβαια τα δυνατά σημεία και οι χαρακτηριστικές κιθάρες σε κομμάτια σαν το “Royal Cream”, αλλά φαίνεται πως προσπαθεί να βρει έναν συνδυασμό μεταξύ των ήχων των 2 αυτών του project.

Δεν θέλω να εξετάσω εδώ το αν είναι ή όχι καλή ιδέα αυτή, εν μέρει γιατί δεν υπάρχει λόγος και εν μέρει γιατί το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από καλό.

Όπως και να έχει, είχε λείψει η φωνή του Dulli!

Υ.Γ. “These Sticks”, “Parked Outise”, “The Lottery”

456

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.