ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Blame The Trees (17/04/14) Garden4

Αφού είχαμε ακούσει το EP τους “Synapses” στη σελίδα τους στο Bandcamp (LINK) και έχοντας διαβάσει την κριτική του στις σελίδες μας, από πένας Νίκου Ρόκα (δείξε στη Βάρνα τι θα πει Rockway.gr, LINK), βάλαμε και εμείς το χεράκι μας για να γίνει η συμφωνία της ακουστικής εμφάνισης των Blame The Trees στο Garden στη γενέτειρα πόλη μου, το Χολαργό.

Είχαμε λοιπόν, την ευκαιρία να ακούσουμε αυτούσιο το “Synapses”, με διαφορετικό και ακόμα πιο συναισθηματικό τρόπο, με τα samples να αγκαλιάζουν υπέροχα την όμορφη φωνή της Talina και το υπέροχο δέσιμο τους με τους υπόλοιπους της παρέας.

Ήθελα να δω αν θα διαλέξουν να κάνουν κάποια καλή διασκευή και περίμενα να πω την αλήθεια κάτι σε Radiohead για παράδειγμα, αλλά εξεπλάγην ευχαρίστως με την επιλογής τους.

Μιας που ήταν “άγιες μέρες”, αποφάσισαν να το πάνε ελληνικά, διασκευάζοντας με έναν δικό τους μοναδικό τρόπο το “Καίγομαι” του Σταύρου Ξαρχάκου, σε στίχους Νίκου Γκάστσου και να μας αφήσουν όλους με ανοικτό το στόμα.

Θέλει άντερα για να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα rock live και να κερδίσεις τους πάντες, αφαιρώντας τους και κάθε πιθανότητα να χλευάσουν.

Ήταν η πιο θαρραλέα διασκευή που έχω δει στη σειρά του ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT.

Να ευχαριστήσω και από εδώ την αναφορά στο Rockway.gr και να υποσχεθώ πως θα συνεχίσω και προσωπικά να στηρίζω οποιαδήποτε καλή τους προσπάθεια.

Το ήθος τους, η αγάπη τους για τη μουσική και η ταπεινοφροσύνη τους έφερε πολλούς δεκάδες ανθρώπους να τους παρακολουθήσουν!

Νομίζω πως το πείραμα πέτυχε για όλους μας!

ΥΓ1 Επιτέλους, Μάριε έχεις μια μπλούζα σωστή να φοράς!
ΥΓ2 Κότση, είσαι ο Simon Templar της ελληνικής μουσικής!
ΥΓ3 Βεραμάν, respect.
ΥΓ4 Σταυρακάκη, 8 Μαΐου θα κάνω την πρώτη απουσία για πάρτη σου!

Blame the Trees setlist
Latency
Conscience
Trade
Between the Lies
Behind a tall tree
The Gentleman Thief
Blame
So You Are Fighting
Καίγομαι (Σταύρος Ξαρχάκος cover)

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό!

394

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.