MOTHER OF MILLIONS: “Human”

Ο ήχος από την μετακίνηση της ραδιοφωνικής βελόνας ανάμεσα σε διάφορες συχνότητες ανοίγει το εναρκτήριο κομμάτι “Orientation” στο ντεμπούτο full length των Mother Of Millions.

Πολύ καλή αρχή που ηχητικά θα φέρει στο μυαλό σου τους Pain of Salvation και την progressive metal κουλτούρα.

Στη συνέχεια, τα πράγματα διανθίζονται με πιο dark μοτίβα, με μια ελαφριά μυρωδιά από Katatonia, και άγρια φωνητικά να μπαίνουν στο χορό, μαζί με απλά μελωδικά και ροκ αμανέδες (“Propaganda Techniques”).

H παραγωγή είναι πολύ καλή και καθαρή, τόσο για να αναδεικνύει τις djent αναφορές του rhythm section της μπάντας και να της δίνει και μια ψιλο-deftones υπόσταση.

Λέξη κλειδί στη δουλειά αυτή είναι το groove, επιθετικής άποψης, το οποίο έχει ένα όμορφο χαλί από πλήκτρα και με την υπέροχη φωνή του Γιώργου Προκοπίου (Poem) τα πράγματα συντελούν μια υπέροχη προσπάθεια.

Η χρήση του sample από την ταινία “The Network” (1973) στο δίλεπτο “Ignition” δίνει μια κοινωνική χροιά σε όλο το δίσκο, σε καιρό πολύ δύσκολο για τη χώρα μας και συνολικά των δυτικό κόσμο και φορτίζει αν μη τι άλλο, συναισθηματικά τον ακροατή.

Highlight το κομμάτι “Fire”, το οποίο έχει και video clip σε ακουστική απόδοση (ψάξτε το) και επιλέχθηκε για μια συλλογή του γνωστού περιοδικού Terrorizer (link).

Οι MOM μάλιστα, ήρθαν σε συμφωνία με την αμερικάνικη Turkey Vultures, στέγη και των 3 Fold Pain, που θα στηρίξει αυτό το album.

520

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.