BUSHFIRE: “Heal Thy Self”

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Γερμανούς εταίρους μας που μας βοήθησαν να βγούμε στις αγορές!

Τη Γερμανία έχουν σα βάση και οι Bushfire (με ποικιλία στην υπηκοότητα των μελών τους) και ηχούν σαν να είναι καταγωγής Νότια Καρολίνας ή κάτι τέτοιο, αφού η heavy rock μουσική που έχουν συνθέσει στο “Heal Thy Self” έχει πολύ Νότιο συναίσθημα, γειτονικό των σημαντικών Down.

Χαμηλοκουρδισμένα, αλκοολοποτισμένα άτομα αυτοί οι τύποι, με τον τραγουδιστή Bill Brown, να είναι το δυνατό χαρτί, αφού έχει αγνή βαριά μπασαδούρα στη χροιά του και κάνει τα πάντα ακόμα πιο εκρηκτικά.

Βασισμένοι βέβαια, σε θεμέλια που άλλοι έχουν χτίσει, με τους Down και τους Monster Magnet να φαντάζουν στην κορυφή της λίστας, οι Bushfire κάνουν περήφανους τους ηγέτες της σκηνής αυτής του stoner/doom παραμυθιού.

Τα κομμάτια είναι όμορφα (“The Day Will Come”), έχουν βάρος (“Glossolalia”, λόγια ασυνάρτητα λεγόμενα σε έκσταση) και θα αρέσουν πολύ στο ελληνικό κοινό που γουστάρει Planet of Zeus και Potergeist.

Άλλοτε πιο ψυχεδελικοί, άλλοτε πιο γρήγοροι, άλλοτε αργοί, μα πάντα ευχάριστοι.

Υ.Γ. Το εξώφυλλο είναι εκπληκτικό. Σκέτο χάσιμο!

420

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.