DECEMBERANCE: "Inside"

Η πρώτη μου επαφή με τους Decemberance έγινε πριν από περίπου 9 χρόνια όταν τότε είχε πέσει στα χέρια μου το δεύτερο demo τους με τίτλο “ Just A Blacklad… ”, το οποίο μου είχε αφήσει ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, με τον doom/death ήχο στον οποίον κινούνταν. Στη συνέχεια, και για αδιευκρίνιστους λόγους, έχασα τα ίχνη τους, έως ότου από εκεί που δεν το περίμενα οι Decemberance βρέθηκαν πάλι μπροστά μου, αυτή τη φορά με την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, η οποία φέρει τον τίτλο “ Inside ”.

Με μεγάλη μου ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι οι Decemberance έμειναν πιστοί στο σλόγκαν του “ Just A Blacklad… ”. Και ποιον ήταν αυτό; STAY DOOM FOREVER . Όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, το “ Inside ” αποτελείται από αργά τραγούδια (6 κομμάτια με συνολική διάρκεια 68 λεπτά), χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σημεία, στα οποία το συγκρότημα τα χώνει άγρια.

Σίγουρα μια απλή εναλλαγή αργών/γρήγορων σημείων δεν προσφέρει και τίποτα το ιδιαίτερο. Οι Decemberance το γνωρίζουν καλά αυτό (άλλωστε δεν είναι και χθεσινοί) και για αυτό φρόντισαν να εμπλουτίσουν τον ήχο τους με πλήκτρα, τσέλο και με κάποια ψυχεδελικά περάσματα (στα “ Time ” και “ Sunset ” για παράδειγμα), τα οποία κάνουν ακόμα και κομμάτια διάρκειας 15 λεπτών να ακούγονται ενδιαφέροντα. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Όταν ακούς ένα 15λεπτο κομμάτι, το οποίο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή, ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Ότι το συγκρότημα το έχει. Το “ Inside ” περιέχει, όχι ένα, όχι δυο αλλά τρία κομμάτια διάρκειας 15 λεπτών και άνω, τα οποία είναι άκρως ενδιαφέροντα. Τα συμπεράσματα, νομίζω, είναι αυτονόητα.

Με την πρώτη τους δουλειά οι Decemberance προσφέρουν μια ώριμη και μεστή δουλειά και αποδεικνύουν ότι διαθέτουν μεράκι, όρεξη, έμπνευση αλλά πάνω απ’ όλα αγάπη για αυτό που κάνουν.

Και κάτι τελευταίο. Όσοι από εσάς πετύχετε κάπου τους Decemberance live μην κάνετε τον κόπο να ψάξετε για τον frontman . Δεν υπάρχει. Τα φωνητικά τα έχει αναλάβει ο drummer του συγκροτήματος.


Καρβούνης Δημήτρης 439